Регистрация/Пререгистрация на МПС
Публикувано 31 May 2010 - 20:46
В първия линк ще намерите информация за документите, последователността и цените при Регистрация или Пререгистрация на МПС.
Законът гласи:
мотори от 50 до 350 кубика и ремаркета до 10 тона, имаш право да не са заверени при нотариус а само с договор покупко- продажба между купувача и проавача и наи-добре, и двама свидетели.
Чл. 144. (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона, на регистрирани колесни трактори и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 куб. см подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени.
С договор за покупко-продажба (без нотариална заверка) в рамките на 3 работни дни, от сключването на договора, може да се отиде до КАТ и МПС-то да бъде пререгистрирано или регистрирано.
Сега ще ви дам още два линка. Първият - директно можете да си свалите договор-образец, вторият е скрийншот на съответният.
http://www.econ.bg/l...icle115423.html
http://storage2.albu...2b_23470654.jpg Не се вижда идеално, но ще добиете представа. ::)
Ако някой иска мога да му изпратя бланката по скайп или мейл. За всичко останали още един линк:
http://www.google.bg...ор за &gs_rfai=
Успех на всички!
П.П. До колкото съм чувала, не е проверена информация. Можете да се споразумеете с продавача и нотариуса, ако ползвате услугите му, да се впише в договора по-ниска цена на МПС-то. Така и данъка после ще е по-малък. Ако това не е вярно, моля компетентните да ми пишеат едно Л.С., за да редактирам информацията! Благодаря!

Публикувано 16 February 2011 - 20:18
отивам значи аз да си регистрирам ямахата-250кубика и си нося всички нужни документи,и когато подавам на служителката нотариално заверения договор за покупко-продажба,тя под секрет ми доверява, че всъщност за скутери до 350кубика договора не е нужно да е нотариално заверен!!! ставало и само със собственоръчно написан договор между продавача и купувача Smiley смятам че това си е доста полезна информация,като се има в предвит, че най евтиното прехвърляне излиза 60 кинта.та да знаете, че не е нужно да ходите при нотариус!

Работно време:
От Понеденик до Петък: 10:00ч. - 19:00ч
Събота: 10:00ч - 15:00ч
Неделя - почивен ден.
Публикувано 23 February 2011 - 00:50
Миналата седмица ме върнаха от КАТ София за това
Публикувано 26 March 2011 - 15:01
Прикачени файлове
Публикувано 26 March 2011 - 16:52
Публикувано 13 May 2011 - 07:20
Цитат
Колега това което си дал не е талона на мотора! Това е документ за технически преглед. Аз преди два дена ходих до КАТ София да регистрирам едно 50 cc Малагути с първа регистрация 1998 г. и имах същия документ+ договор за покупко- продажба написан на Италянски. Скутера го взех от София от търговец който ми каза че нямало да има проблеми в КАТ. След като отидох горе на гишетата жената почна да въвежда на компютъра и след като огледа добре листчето, ми каза "Ама къде пише кой е предишния собственик?" след като на листа няма написано такова нещо тя се разходи до разни колеги да разпита и ми каза..." Ама това не е талона на мотора!" и се запъна.. неще да ми направи талон. Прати ме до каналите да съм питал там специалистите дали можело с това да се регистрира скутера. Аз отидох и добре е че имам познат там и му обясних как са работите. Той също поразпита и се стигна до извода, че имало преди наредба с която се казвало че тези талони важали, но няколко пъти била забранявана/разрешавана и умниците от КАТ са толкова объркани че не знаят кое е вярното в момента. Също така се оказа че при закупуване на скутер от Италия ако е произведен преди 2006-2007 година можело да се мине с тоя хвърчащ лист и договор на Италиански, но ако мотора е по-нов тоест след 2007 вече трябва задължително да имаш и талон! Но също така ми последно ми казаха че тази наредба била забранена наново, тоест и аз не би трябвало да можех да мина и иначе трябвало да се пишат разни нови заявления, които били малко фалшиви. Така че ако си от София може и да минеш, но в другите градове чух че едва ли ще те пуснат.
Ако си от София и ходиш до КАТ, не ходи на гишета 69-70 , ами влез през вратата и ходи най в дъното в дясно има едно гише с две жени, аз там си направих документите, те са по запознати явно с нещата и минах между капките при тях, но пак казвам не без помощта на познатия който работеше на каналите..
И последен съвет- най-добре ходи първо до канал 4 и питай някой там дали може да минеш с тези този документ. Дано да ти помогнат и да не те отпратят.
А и ходи рано в КАТ защото иначе ще чакаш. Има големи опашки. КАТ София отваря в 7:30 часа. Първо се взима заявление отвънка, има една сграда точно срещу сградата с гишетата от там го взимаш и после ходиш да ти бият печата за канал където ще влезеш. След това можеш бързо да отидеш до каналите и да ги питаш за листа който имаш. Чак после ходи на гишетата като те посъветват хората там къде и как.
Иначе номера на рамата или мотор трябва да я пише евентуално някъде около двигателя, или до задната гума, набит върху метала. При мене имаше два номера единия явно номер на двигателя беше набит върху самия него, а другия беше скрит под едно капаче точно на кората под кормилото, точно пред краката като седнеш на мотора.
Публикувано 25 May 2011 - 11:48
Публикувано 26 May 2011 - 09:50
Публикувано 27 May 2011 - 16:37
Публикувано 29 May 2011 - 12:16
Благодаря предварително!
Публикувано 29 May 2011 - 17:44
Публикувано 30 May 2011 - 09:27
Публикувано 30 May 2011 - 09:51
Цитат
Благодаря предварително!
Публикувано 30 May 2011 - 14:49
Публикувано 30 May 2011 - 14:52