•         

Всичко за YAMAHA T-MAX 500 / 530сс

Не пали

#2661 pitbulldog

pitbulldog

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 295

27 юни 2016 - 09:33

Лудница за стоков темакс. А с генерация и вариатор какви ли трябва да са очакванията за 530ките?
П.п. не ми се отварят снимките на Veno81
  • 0
if it ain't pit, it ain't shit

scooterhouse.net

#2662 shapala

shapala

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 108

27 юни 2016 - 10:40

? аз не виждам снимките. При мен по Gps скоростта винаги е по - ниска от тази на таблото.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

• 0
Ако нещо може да се обърка, винаги ще се намери някои да го свърши!

#2663 Independent

Independent

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 104

27 юни 2016 - 11:17

Колеги,относно моя проблем с тресенето в предницата,посетих в петък 4-ри независими гумаджии като бях и в офицялния сервиз на Ямаха.Караха го,гледаха го и ми казаха че това тресене идва от гума или джанта.Минах поетапно през други три,без да им казвам че съм ходил някъде другаде и заключението беше че е от крива гума.Като се завърти подскача нагоре надолу.Но може и джанта да е(е на баланс няма ли да покаже!?)Гумата е на не повече от 1000км. като я купих нова с една година гаранция.Със старата тресеше по абсолютно същият начин,като сложих новата нещата не се подобриха.Върнах се още тогава и ми казаха че не е от гума а да ходя да търся проблема в нещо друго.От тогава до сега съм сменил по предницата лагери на трипътника,семеринги и ново масло и нещата са си все същите.?лийката и той ми беше казал че е от гума но и някой път тръгнат ли така да тресат не могло да се оправи?? неговия тресял така и не е стигнал до диагноза..Сега молбата ми е ако има някой от София желание и възможност за 20 минути да сложиме неговата джанта,с неговата гума на моя мотор да видя дали наистина е от гума,защото давам пари без да виждам никакъв ефект.Ще си платя разбира се.Ходих при онези от които я купих,направиха ми само баланс и ме отпратиха,не искаха да ми я подменят гаранционно.Ако и сега не успея да стигна до логично обяснение защо ми тресе се замислям да се разделя с него,въпреки голямите суми които съм дал до момента по него възлизайки на над 1000лв...като не броя десетките посещения при гумаджии.
Сега накратко мотора тресе на интервали от скорост и при натоварване на предното колело(като пусна гаста и тежеста отиде на предното колело) интервалите са на скорост от 50кмч/60кмч тресе яко без ръце падаш!70/80кмч изчиства но се усеща и над тази скорост няма никакъв проблем.Veno81 за твоята практика с тея мотори имал ли си такъв проблем?Никъде по чуждите форуми не съм срещал тема че това тресене може да се дължи на някаква "детска болест" при т-макс.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 0

#2664 djface

djface

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 406

27 юни 2016 - 14:23

Последно остава да смениш и лагерите на джантата. Така и така си тръгнал.
  • 0

#2665 Independent

Independent

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 104

27 юни 2016 - 14:31

Последно остава да смениш и лагерите на джантата. Така и така си тръгнал. Като човек, който е сменил 10-тина Т Макса, мога да сподел

Ще ги сменя и тях,но най-добре е да сложа една друга джанта с гума преди да правя каквото и да е

• 0

#2666 jorko8111

jorko8111

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2332

28 юни 2016 - 06:41

Ще ги сменя и тях,но най-добре е да сложа една друга джанта с гума преди да правя каквото и да е

Сложи пробвай с друга джанта и ще се разбере тогава но то освен да е от нея незнам кво друго може да е
  • 0

#2667 musster

musster

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 722

28 юни 2016 - 19:27

Навремето имах едно CZ 350 с крив шарнир. При ускорение никакви грижи, обаче като върнех газта направо искаше да ме хвърли ( като живо беше).

Sent from my HM 1S using Tapatalk

• 0

#2668 Independent

Independent

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 104

28 юни 2016 - 20:38

Навремето имах едно CZ 350 с крив шарнир. При ускорение никакви грижи, обаче като върнех газта направо искаше да ме хвърли ( като живо беше).

Sent from my HM 1S using Tapatalk

При мен на 60 километра си го има и при ускорение и при пускане на гаста.Ако съм със сто килолетра да речем пускам кормилото и седи нормално почнат ли да падат километрите под 80кмч става страшно минава през 60кмч и се усеща най силно като под 50 изчиства.

• 0

#2669 бат ?цо

бат ?цо

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 445

28 юни 2016 - 20:42

писна ми да пиша: баланс!
  • 0

#2670 Independent

Independent

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 104

28 юни 2016 - 20:49

90лв досега съм дал три пъти ми правиха баланс и веднъж два пъти разлепяха гумата от джантата.
Досега съм бил:
В началото на дружна от дясната страна (има едни знамена на ямаха)
В дънлопа на сточна гара
В Маргел на симеоновско шосе
При ?ван в младост...
Кажете къде да ида и да съм сигурен че разбират от баланс защото за тия пари които съм дал и за бензина и нервите които съм похабил да съм си купил една нова джанта от ямаха...

• 0

#2671 pljoko66

pljoko66

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 669

28 юни 2016 - 21:13

писна ми да пиша: баланс!
не е баланс бе крива е гумата или джантата
  • 1

#2672 бат ?цо

бат ?цо

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 445

28 юни 2016 - 21:51

Ми то като го качиш на баланс машината си проличава веднага криво ли е! Джантата ли гумата ли... то ако не го качиш само гадаеш.
  • 0

#2673 Independent

Independent

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 104

28 юни 2016 - 21:56

Ми то като го качиш на баланс машината си проличава веднага криво ли е! Джантата ли гумата ли... то ако не го качиш само гадаеш.
Не чети между редовете,проверил съм всичко за което сме писали затова чакам някой да ми услужи с неговата джанта с гума.Останови ли се че е крива гума ще пусна жалба в КЗП защотп ми отказват подмяна

• 0

#2674 pljoko66

pljoko66

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 669

28 юни 2016 - 22:00

мога да ти балансирам крива гума и ще изпише нули ама ще е крива,ти гледаш ли пот капака на баланс машината
  • 0

#2675 pljoko66

pljoko66

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 669

28 юни 2016 - 22:04

турам един винкел м-у коловете на Independent близо до гумата и тя мята 2-3 мм ,а е балансирана на пет места
  • 0

#2676 pljoko66

pljoko66

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 669

28 юни 2016 - 22:06

сервизи имам предвид
  • 0

#2677 Independent

Independent

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 104

28 юни 2016 - 22:13

сервизи имам предвид

За това говорим,но като ида при тея викат че няма как да е от гума."крива гума бие постоянно"лесно ще дам 120лв за гума ама и старата смених заради това иначе не беше лоша.Гаранцията ми е до 07ден08 месец надявам се до тогава да намеря джанта за тест.

• 0

#2678 DANIEL GENOV

DANIEL GENOV

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 150

29 юни 2016 - 08:32

За това говорим,но като ида при тея викат че няма как да е от гума."крива гума бие постоянно"лесно ще дам 120лв за гума ама и старата смених заради това иначе не беше лоша.Гаранцията ми е до 07ден08 месец надявам се до тогава да намеря джанта за тест.

Колега с риск да се повторя ще ти кажа още веднъж че при мен ситуацията беше абсолютно същата като при теб,все едно си описал моя случай. Страхотно тресене при 50-70 км имаш чувството че ще изпуснеш кормилото обаче след нов баланс нещата се оспаха и сега мога да го карам дори без ръце при всякаква скорост. Не знам защо при теб не се получава остава вече гума или джанта както казват колегите
  • 0

#2679 бат ?цо

бат ?цо

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 445

29 юни 2016 - 18:17

мога да ти балансирам крива гума и ще изпише нули ама ще е крива,ти гледаш ли пот капака на баланс машината

Гледам разбира се. Но ефекта с тресенето почти ще изчезне въпреки кривата гума. Разбира се това е само замаскиране на проблема но не и решение. ?менно гледането на гумата, когато е на баланс машината е за проверка дали е крива. Но не чакай това да ти се изпише на дисплея ;)
  • 0

#2680 Independent

Independent

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 104

29 юни 2016 - 21:45

Свалих калника както каза чико и слагам една алуминиева пръчка на телескопите ,завъртам един оборот и на повече от 60% задържа на другите 40% от оборота се върти свободно.Видимо е че играе нагоре надолу.В петък отивам при ония с гумата и пръчката и се надявам да не си тръгна докато не ми сложат гума която не шава.Ще пиша какъв е резултата а съвет към всички,внимавайте от къде купувате гуми..

• 0