•         

Всичко за YAMAHA T-MAX 500 / 530сс

Не пали

#3261 lifan4o

lifan4o

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 367

03 октомври 2017 - 19:05

Уникат

• 0

scooterhouse.net

#3262 naturo

naturo

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 255

09 октомври 2017 - 11:20

...................... Стартер, помпа, релета и 'намотки' са стандартните драми при темаксите, за които също трябва да си готов. Мисълта ми е, че за този бюджет е много по-вероятно да си намериш хубав карбуратор, но по мои наблюдения за инжекция в много добро състояние по-скоро +5000. Успех!
Привет колеги,
?мам някакъв проблем с моят мотор, предполагам, че е от някое реле или токаджиски проблем. Обяснявам: Давам контакт и всичко светва. Старт бутон-Пръц, нищо не става. Проверявам акумулатор-чук, шалтера-работи, бутона "старт"- работи.
Реално няма ток, който да стига до шалтера за да завърти стартара. С отверка на късо при винтовете на шалтера-върти и пали. Писах, че шалтера работи, защото го мерих "гол"-щрака и дава контакт. Нямам представа какво може да е по трасето. Ако някой е имал подобен проблем, моля за помощ.
  • 0

#3263 Велизар Марек

Велизар Марек

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 451

09 октомври 2017 - 16:40

Той контакт дава, ама без товар. Като види зор и вътре не може да направи стабилен мост. Според мен ако има от кой да вземеш за проба ще е най-добре. 99% съм сигурен, че е от това.
  • 0

#3264 naturo

naturo

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 255

09 октомври 2017 - 19:48

Проблема е решен!
Причината е в мен, че съм тъп! Беше спуснат "пачият крак" от детето-мотористче на 10 г.
Не съм забелязал и ревизирах цялата дясна част на мотора-релета,шалтери, куплунзи, жици. Не съжалявам, но до преди малко ме ядеше от вътре. То не бяха схеми, интернетски съвети.
Прибрах се, вдигнах стойката, ключа, бутон "старт" и гада запали от раз. Другият тът ще съм по-внимателен преди да пиша.
Благодаря на всички.
Съвет: При ремонт паркирате на удобно място. Аз го бях заврял до стена и не виждах от ляво.
  • 0

#3265 pitbulldog

pitbulldog

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 295

09 октомври 2017 - 22:24

Няма нищо, колега. Сигурен съм, че на всеки от нас му се е случвал филм с тоя пачи крак, докато свикнем. ?🍻
  • 0
if it ain't pit, it ain't shit

#3266 Александър Kalinchev

Александър Kalinchev

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 13

10 октомври 2017 - 12:53

Здравейте момчета, взех един Т мах няма да споменавам от кой мото салон, смени
  • 0

#3267 Александър Kalinchev

Александър Kalinchev

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 13

10 октомври 2017 - 13:07

Продължавам ,че прекъснах без да искам , става въпрос за Тмах 2005,та прекъсваше леко , смених филтри , масла , свещи ,но продължава да глъхне , вчера го покарах малко по дълго , около 10км :) и ми светна чек лампата.Това стана по баир на горе , на долу като не го мъча не светеше.Но преди да го прибера съвсем взе да глъхне.Днеска говорих с майстора , каза мн съм зает , но докарай го да го видя, да ама не , запали пак глъхнейки и изгасна.Съвсем се задави, като дам газ почти не вдига обороти и нещо като детонаций се чуват , понеже не работи както трябва.Знам че няма филтър отделен ,а е с помпата заедно,помпата ли да е заминала или инжекторите да са толкова мръсни.Между другото не съм мн на ясно с моторите,първи ми е и не тръгват добре нещата :) Ако някой знае сервиз във Варна проверен да пише , знам за Свилен , но цяла варна си прави там моторите и е с 2 месеца напред зает.Благодаря предварително.
  • 0

#3268 pitbulldog

pitbulldog

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 295

10 октомври 2017 - 20:04

Почисти инжекторите на ултразвук. Не знам симптомите за помпа какви са обаче.
  • 0

#3269 pljoko66

pljoko66

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 669

10 октомври 2017 - 20:28

Продължавам ,че прекъснах без да искам , става въпрос за Тмах 2005,та прекъсваше леко , смених филтри , масла , свещи ,но продължава да глъхне , вчера го покарах малко по дълго , около 10км :) и ми светна чек лампата.Това стана по баир на горе , на долу като не го мъча не светеше.Но преди да го прибера съвсем взе да глъхне.Днеска говорих с майстора , каза мн съм зает , но докарай го да го видя, да ама не , запали пак глъхнейки и изгасна.Съвсем се задави, като дам газ почти не вдига обороти и нещо като детонаций се чуват , понеже не работи както трябва.Знам че няма филтър отделен ,а е с помпата заедно,помпата ли да е заминала или инжекторите да са толкова мръсни.Между другото не съм мн на ясно с моторите,първи ми е и не тръгват добре нещата :) Ако някой знае сервиз във Варна проверен да пише , знам за Свилен , но цяла варна си прави там моторите и е с 2 месеца напред зает.Благодаря предварително.
Симптомите са горе долу като на помпа .разглобявай и си я смени сам мисля че я има в Дианата
  • 0

#3270 Митака1

Митака1

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1006

11 октомври 2017 - 15:16

В новия хлебозавод-Марто,в пивовара-Неделчо,на циркова площадка-Киро,баира за Виница след като го качиш отляво има един не му знам името-има голяма табела.
  • 0

#3271 Александър Kalinchev

Александър Kalinchev

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 13

11 октомври 2017 - 18:55

Мерси много ще ги проверя
  • 0

#3272 Александър Kalinchev

Александър Kalinchev

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 13

12 октомври 2017 - 21:15

Върнах старите свещи и всичко се оправи , новите бяха иридиумни , едната ми се видя доста зацапана , сега ще видя със старите ще върви ли, или ще ги зацапа и тях.
  • 0

#3273 BurgForFun

BurgForFun

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 65

16 октомври 2017 - 21:05

Koлеги здравейте! Мисля да взема 1 Малоси кит 560сс + валове, но разбрах от компетентен колега, че трябва и да променя софтуера с такъв, който поддържа по-богата на бензин смес. Дали някой знае кой може да предложи подобен, но качествен и тестван до момента, софтуер за Yamaha T-max 500 / 2011г, - Нещо като Ч?П ТУН?НГ
  • 0
Suzuki Burgman 250 / Honda Hornet 600 / Yamaha T-Max 500 - 2011

#3274 jorove

jorove

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 351

17 октомври 2017 - 20:27

Колеги,спрял съм се на този Т-макс: http://m.cars.bg/offer/m220838

Дайте мнение дали си струва за сумата от  3000лв. Спортен вариатор J. costa каза че има,кюнец, много подържан,нова боя и някакви спортни спойлери,къдрави дискоре,регулируеми ръчки на спирачките и доста вървеж?
  • 0

#3275 lifan4o

lifan4o

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 367

18 октомври 2017 - 17:21

Сменени са сичките пластмаси но наживо трябва да се види
  • 0

#3276 jorove

jorove

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 351

18 октомври 2017 - 19:51

Утре май го купувам :)

Ще пиша ако го взема,но мисля че ще ми хареса :)
  • 0

#3277 jorove

jorove

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 351

19 октомври 2017 - 21:19

Хайде колеги,да ми е честит новия  ми скутер. :)
http://jorove.snimka...112414.38302221

Ето и друга снимчица [url="http://media.snimka.bg/s1/6029/038302221.jpg"]http://media.snimka....302221.jpg[/url]
  • 0

#3278 jorove

jorove

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 351

21 октомври 2017 - 06:20

Търсих бг мануал,но не открих. Ще помоля ако някой има да пише или  даде линк към мануала.
  • 0

#3279 Хиената

Хиената

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 161

21 октомври 2017 - 08:28

Честито колега със здраве да си го караш.
  • 0

#3280 pitbulldog

pitbulldog

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 295

21 октомври 2017 - 10:47

Честито и безаварийно, колега 🍻
  • 0