•         

Всичко за YAMAHA T-MAX 500 / 530сс

Не пали

#761 djface

djface

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 406

08 февруари 2013 - 00:43

Разликите между първите два модела са подробно описани (няколко страници по-назад), не виждам какво може да се добави по въпроса.
?нжекциона е малко по-икономичен и набира малко по-добре (това също е писано). Кое е по-доброто... е, то е ясно, че инжекциона!
Проблемът не е, че са лоши първите Т Мах-и, а че са на много години вече и по-трудно ще намериш читав. Въпреки това мисля, че за около 3500 може и да намериш. ?наче, в Гърция също са популярни и не мисля, че ще ти е проблем обслужването и пр.
За съвет, или да дойде някой с теб на оглед (стига да е в София) може да разчиташ!

пп: В момента има един за 3200 при Марио Мото (виж Мобиле.бг). Не знам дали е читав, но за 3 бона, ако е прав и мотора му работи добре, си е оферта.
  • 0

scooterhouse.net

#762 vak0

vak0

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 10

08 февруари 2013 - 12:53

Да, гледах го, харесва ми и на мен. Ще се постарая все пак да изровя кинти за второто поколение, но ако не...и на това ще съм доволен. :) Благодаря за всичко. Ако имаш желание, може да ми изпратиш номер за връзка на лично съобщение, и да се сврържа с теб като дойде моментът :thumbup:
  • 0
Just Ride

#763 SGS

SGS

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 4

08 февруари 2013 - 20:50

Мерси на ди джея и мустер за отговорите. Засега друго и не мога да си харесам. Явно Ти-макса ми е легнал на сърцето. Решавам въпросът с парите и пускам поръчка за доставка. Вече проверих нещата с доставчика в бургас. Ще се чака 2 месеца. Таман за началото на лятото.
  • 0
Саймън

#764 vman

vman

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2

08 февруари 2013 - 21:13

Ето и моя хубавец Т-Мax 2013 .Чакам само хубаво време във Варна
  • 0

#765 djface

djface

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 406

09 февруари 2013 - 06:41

vman , страхотен е! Със здраве да го ползваш! Ако не си, бих ти препоръчал да му сложиш един спортен вариатор, разликата е огромна!

SGS , въпреки, че си решил, ето ти линк на сайт за сравнения на мотори: http://www.moto123.com/english.spy

Вярвам, че ще се оправиш :)
Понеже не видях да си споменал, карал ли си Т Мах?

пп: направих пробно сравнение с Бъргман 650 и установих, че е с 60кг. по тежък от Т Мах-а! Мислех, че е по малка разликата.
  • 0

#766 vman

vman

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2

09 февруари 2013 - 09:45

djface
Благодаря за пожеланията.
Не не съм карал, но много съм изчел за мотора и не мисля да му слагам спорт вариатор.
  • 0

#767 SGS

SGS

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 4

09 февруари 2013 - 20:52

Face, въобще не съм карал нещо по голямо от 49куб.см, ?мах 5год. мн.старо сузуки а вече от 2год карам ново пежо. Пробвах веднъж скутер 125куб.см на един приятел и не беше толкова страшно. Да "скоча" от 50 на 530 може би не е най-правилното но смятам че всичко се учи. Аз като се замисля май и Тmax не съм виждал на живо но от стотиците картинки и видеа които изгледах ми стана ясно че това е - красавец със спортен дух за ценители.
През март ще трябва да изкарам и курсове за да получа категория. Там има някакви европейски промени но още не съм проучвал нещата. Ако някой знае такава тема във форума моля да пусне линк за да не разводним тук нещата. Предварително благодаря.

П.С.:А на vman искрено завиждам. Да му е честито.
  • 0
Саймън

#768 djface

djface

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 406

10 февруари 2013 - 04:10

SGS  Аз, на твое място, бих се разходил до Несебър, близко ти е гледам! Там има няколко момчета с Т Мах, може и да познаваш някои от тях. Ако не, ще те свържем. Поне да го видиш на живо и да се повозиш, ако не друго.
Пробва ли сайта дето ти го пратих?

vman Ти си знаеш, но вървенето се променя драстично :) От години ги караме със спортни вариатори и още никой не е изревал за двигател :)
  • 0

#769 dimitar1234

dimitar1234

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1496

10 февруари 2013 - 12:14

Не е ли малко рисковано от 50 сс да се качиш на 500сс, защо не минеш през 250сс,
  • 0

#770 veno81

veno81

Модератор

• МОДЕРАТОР
  • 1520

10 февруари 2013 - 20:09

Не е ли малко рисковано от 50 сс да се качиш на 500сс, защо не минеш през 250сс,
?мал съм вече приятел,който също от 50сс "скочи" на 500сс и нямаше проблем.Просто Т Мах има уникален баланс и се управлява супер лесно дори и с много ниска скорост,а другото е въпрос на "тежка дясна ръка" колкото повече му свикваш,толкова повече ще навиваш ръчката.Затова мисля,че колегата ще се справи.
  • 0

#771 georgi.docev

georgi.docev

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 20

26 февруари 2013 - 00:15

Ето как се получи моята идея. На мен лично много ми харесва. :) Венко за теб са тия снимки :)
  • 0

#772 musster

musster

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 722

26 февруари 2013 - 06:41

Станало е супер. Сега ако качиш и видео да му чуем гласа.
  • 0

#773 georgi.docev

georgi.docev

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 20

26 февруари 2013 - 17:20

Видео малко по- натам а след малко ще кача и снимки днес го измих да ви покажа като е чистичък :)
  • 0

#774 veno81

veno81

Модератор

• МОДЕРАТОР
  • 1520

27 февруари 2013 - 07:09

Жоро станало е супер,а звука как е ?Ще чакам да се видим да го чуя :scooter:
  • 0

#775 tuning-tdi

tuning-tdi

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 13

05 март 2013 - 21:11

Здравейте колеги,от 1г и аз съм горд собственик на Т-Мах. Скутера е 2006г взех си го от Париж,вече 8000км ми служи вярно.?сках да кача снимки но не се справих,някой ако може да помогне.?скам да попитам за спортният вариатор какво ще се промени от оригинала и кой от спортните е най добър.Поздрави и безаварийно на всички.
  • 0

#776 marto955

marto955

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1579

05 март 2013 - 21:26

Здравейте колеги,от 1г и аз съм горд собственик на Т-Мах. Скутера е 2006г взех си го от Париж,вече 8000км ми служи вярно.?сках да кача снимки но не се справих,някой ако може да помогне.?скам да попитам за спортният вариатор какво ще се промени от оригинала и кой от спортните е най добър.Поздрави и безаварийно на всички.
Здравей колега, качи ги тука - http://www.prikachi.com/ . ?наче съм чувал че доста колеги са доволни от J.Costa ( ускорението трябва да е по-добро ) , Все пак изчакай и други мнения :)
  • 0
[url="http://userbarz.com/"][/url]

#777 tuning-tdi

tuning-tdi

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 13

05 март 2013 - 21:56

Качих ги но какво следва не знам :mellow: ,благодаря за мнението ще изчакам.
  • 0

#778 djface

djface

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 406

06 март 2013 - 12:16

Здрасти и добре дошъл!
Относно снимките, видях, че са ти дали акъл, но снимки не виждам :)
За вариатор, повечето караме с J.Costa. Не изисква допълнителни настройки, нито пружини и пр (въпреки това, една малко по-твърда пружина на съединителя си дава и още малко ряз). Лесно се поставя и обслужва, а разликата във вървенето е осезаема. Като цяло, държи двигателя в оптимални обороти, където има повече конски сили и въртящ момент. Най-голяма разлика дава в ускорението от място и доускорението (примерно от 80 решиш да ускориш още) крайната скорост се променя, но не очаквай чудеса, трудно ще подмине 190. Не съм забелязал нежелани странични ефекти, а съм навъртял сигурно над 60 000км. с такъв вариатор (не на един Т Мах).
Обслужването се изразява в смяна на ролките, които изкарват различно, в зависимост от стила на каране. Ако не го тормозиш много, 10 000км. е нормален пробег.
  • 0

#779 tuning-tdi

tuning-tdi

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 13

06 март 2013 - 20:16

Благодаря колега за изчерпателният отговор ще си поръчам
от тоя вариятор,но те нямаха ли някаква номерация или модели,от кои да си взема.А отностно снимките не знам как да стане това ми е скайпа ,, iv4oni_75,,ако някой иска да помогне той да ги качи ще сам благодарен.
  • 0

#780 djface

djface

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 406

07 март 2013 - 16:09

Благодаря колега за изчерпателният отговор ще си поръчам
от тоя вариятор,но те нямаха ли някаква номерация или модели,от кои да си взема.А отностно снимките не знам как да стане това ми е скайпа ,, iv4oni_75,,ако някой иска да помогне той да ги качи ще сам благодарен.
Не те знам къде си. Ако си в БГ, потърси Вено81, той внася тези вариатори. Ако си в Париж, не знам. Да, има обикновен и спорт варианти, разликата между тях не е голяма (в представянето им).
  • 0