•         

gilera runner 50 скорост и мощност

#1 montanaaa

montanaaa

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 29

14 февруари 2011 - 20:50

здравейте.карам скутер гилера рънер 50 2007г. и го зех 2ра употреба.аз съм 60кг и повече от 75км/ч не мга да вдигна на прав път.А разпитах разни приятели който имат сащия модел и всичките дигат поне 90.Защо моят е толкова бавем.Може ли да не е отпушен и да има някакъв ограничител въпреки че е на над 5000км и как мога да проверя сам?Сравнително нов съм и не разбирам много за това питам за помощ.Мерси предварително
  • 0

scooterhouse.net

#2 koraviq

koraviq

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 763

14 февруари 2011 - 21:23

когато ги видиш да карат с 90 тогава вярвай , и аз вчера хванах шаран 50кг. за начало си изчисти аспуха ( коресилин, бензин ) хубаво , после сложи зегерката на иглата в най долно положение, после евентуално развърташ болта за въздуха с полувин оборот. задна централна по мека и летиш. старта е леко по бавен ,но набираш до 75км стабилно, зависи от мотора.
  • 0

• Guests

14 февруари 2011 - 21:26

Ако усещаш че ти ограничава оборотите значи има ЦД? и тогава се налага смяна на електроника затова аз не предпочитам новите технологични машини
  • 0

• Guests

14 февруари 2011 - 21:34

няма нищо по електрониката виж си трансмисията - вариатора за ограничителна шайба или ремъка да е износен и дай една снимка на ауспуха най-вече на кривката на цилиндъра.
  • 0

#5 montanaaa

montanaaa

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 29

14 февруари 2011 - 22:02

Ако усещаш че ти ограничава оборотите значи има ЦД? и тогава се налага смяна на електроника затова аз не предпочитам новите технологични машини

забелязал съм че като сме 2ма на нагорен път и давам пълна газ понякога ми се е случвало да намалява и връща оборотите почти до край.Но понеже имам и проблем с автоматичния смукач мисля че той прави този проблем?
  • 0

#6 koraviq

koraviq

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 763

14 февруари 2011 - 22:21

възможно е защото когато е загрял мотора и работи нормално като опънеш смукача той прай маааааа. автоматичния с-кач е една биметална пластина леко огъната като загрее се огъва на другата страна.
  • 0

#7 montanaaa

montanaaa

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 29

14 февруари 2011 - 22:37

иначе съм направил профилактика на карбуратора така че той е чист.Утре ще кача снимка на ауспуха но за да провера вариатора за ограничителна шайба и дали ремъка е износен ще ми трябва малко повече обяснение каде се намират защото както казах по рано отскоро го имам и не сам голям разбирач.Мерси
  • 0

#8 Peugeot_94

Peugeot_94

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1068

15 февруари 2011 - 11:18

вариатора е от лявата страна под капака с манивелата там са съединителя вариатора и ремъка като свалиш капака погледни първо дали ремъка се е качвал наи горе на вариатора или даи снимки
  • 0

#9 aliaz

aliaz

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1713

15 февруари 2011 - 13:11

здравейте.карам скутер гилера рънер 50 2007г. и го зех 2ра употреба.аз съм 60кг и повече от 75км/ч не мга да вдигна на прав път.А разпитах разни приятели който имат сащия модел и всичките дигат поне 90.Защо моят е толкова бавем.Може ли да не е отпушен и да има някакъв ограничител въпреки че е на над 5000км и как мога да проверя сам?Сравнително нов съм и не разбирам много за това питам за помощ.Мерси предварително

Така, нека позная.. Ти караш Рънър 2007, а твойте приятели карат по стари Рънъри.  Еми нормално е старите да вървят повече, новия модел е много по ограничен. Ако искаш да върви повече смени гърнето и ще се оправи. Търси гърне в клас Спорт.
  • 0

• Guests

15 февруари 2011 - 19:58

:D :D :D Тогава да вземем всички да си продадем новите скутери и да си купим стари, че да вървят повече  :D Новите не вървят по-малко просто са съобразени с евро нормите за вредни емисии. Няма нужда от смяна на ауспуха, като се премахне глухата тръба даже ауспуха се представя много по-добре от оригиналните на по-старите модели и се държи прилично дори и в по-високите обороти те иначе нямаше да водят скутерите спорт серии и да слагат 17.5 карбуратори заводско :)

Най-добре го закарай на майстор да ти го погледне тай като не си запознат. Не се пускай в приключения. Ако имаш интерес и ти се занимава прочети полезните теми из форума преди да започнеш да пускаш теми за всяка част за каква е и какво и е предназначението. В случея най-добре потърси някой от форума от твоя град, който да ги поразбира и да ти го погледне и ще се разминеш с почерпка иначе си приготви левчета
  • 0

#11 montanaaa

montanaaa

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 29

25 февруари 2011 - 12:20

Ето това ми е гарнето. http://s1041.photobu...ishiii/Gilera/  Може ли някой да каже дали е отпушено или не?
  • 0