•         

Всичко за HONDA SILVERWING 400/600 SW-T

Silver Wing 400

#381 vladko33

vladko33

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 230

15 март 2016 - 22:27

? за разхода, и за кубатурата, е изписано достатъчно. Дори с 200сс скутер можеш да изпревариш кола при описаната от теб ситуация, въпроса е лекотата , с която го правиш с голямата кубатура. Понеже по-горе споменах за недостатъците, които намирам , сега се сетих за още един немалък- и двете версии (400 и 600) разполагат само с един диск отпред, което влияе на спирачния път . Добре, че поне задната спирачка е комбинирана.
  • 0
2007 Silver Wing 600
2020 KTM EXC 300

scooterhouse.net

#382 esirakov

esirakov

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 7

15 март 2016 - 23:27

Напълно добре съзнавам че това е доста тежък скутер днеска както споменах покарах такъв. Не бях карал скутер от поне 6 години. Не мисля принципно да  кача приятелката от първия ден да я возя на разходка. 100% ако взема такава машина разходките ще си ги правя сам поне първите 1000-2000 км докато свикна с теглото на машината само това ме притеснява главно за началото.
Та точно това исках да питам 400цц изпитва ли трудности при изпреварванията в диапазона 100-120км  неми се иска в последствие да разбирам след като го купя че двигателя  изнемогва след тази скорост и се твари не допустимо. Гледам че масата и на двата модела еднаква.
? за спирането на скутера да кажете добро ли е напълно достатъчно ли е изпитва ли се недостиг на спирачна сила в градски условия ако трябва да се спира по рязко а и при скоростите 100+ как  спира машината.
За разхода на гориво 600цц минават 300 км с 1 резервоар от 18 литра  градско или извън градско ?
за 400 няма много написано забелязвам че повечето карате 600.
  • 0

#383 Тодоров

Тодоров

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 4159

16 март 2016 - 00:04

Караме 600 тотки,защото 400 излиза чак 2005 година и беше доста по-скъпа преди 5-6 години.(поне когато купувах моя)
Ако си сам разход от 5,5 при скорост от 140 км за 600 кубиковите
Ако сте двама и багаж пак е 5,5 но при скорост 110-120.
За 400 кубика при същите скорости разхода е с половин литър надолу.
Градски и много относително колко ще ти даде.Преди карах бъргман 650 които ми е давал разход от 10 в софия.Силвъра никога не ми е давал над 7 в София.
Все се върти около 6 колкото и да го мачкам.Все пак гледам да не застрашавам своя и живота на другите учасници в движението.
В града спира добре.Зависи си пак от накладките де.Ако сте двама малко му куцат спирачките при рязко спиране от висока скорост.Трябва да се спазва повечко дистанция.За спирачки не може да се сравнява със скутери с 2 диска.Няма база за сравнение никаква.Ъпгейди се правят на по голям диск но мисля,че няма смисъл в това.Пак не може да догони силата на двата диска.
Разликата от 400 и 600 ако си сам в тягата при изпреварване е малка.Разликата е като сте двама.400 също си има достатачно тяга,но 600 след 110 откача и прави всичко с лекота и кеф.?збора е личен.Зависи от стила на каране на всеки.Разликата в данака е 10 лв. в застраховката няма разлика.Всичко друго  при моделите от А1 До А7   са еднакви.Гуми масла накладки и т.н.
  • 0
Honda Nc 750xd

#384 esirakov

esirakov

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 7

16 март 2016 - 00:58

Благодаря .
искам да попитам също колко оборота трябва да държи мотора при загрял двигател на празен ход ?
и като цяло какво да гледам специфично освен шумове от двигателя.
Кажете като цяло как тествате вашите мотори преди да ги купите.
  • 0

#385 esirakov

esirakov

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 7

16 март 2016 - 13:13

Утре ще ходя да гледам пак въпросния скутер и най вероятно ще го купя много ще съм ви благодарен да дадете няколко съвета какво да гледам.
  • 0

#386 Тодоров

Тодоров

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 4159

16 март 2016 - 18:22

Загрял трябва да е към 1500.Мотора трябва да се изфорсира без прекъсвания и замисления.Вдигни го на централната стойка и като е Загрял му навърши газта рядко
  • 0
Honda Nc 750xd

#387 esirakov

esirakov

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 7

16 март 2016 - 20:26

днеска бях на оглед на 600.  направи ми впечатление че мотора държеше 1200 оборота на загрял двигател. а 400 дето го гледах вчера държеше 1000 на загрял мотор.  това признак за проблем ли е или е въпрос на настройка? мотора имаше един милион забележки козметични
предните пластмаси дето се държи фара бяха нитовани.. не знам защо и слюдата беше друга по голяма от обикновеното .
общо взето личеше си че не са се грижили за външния му вид много много. седалката леко нацепена до облегалката на водача .  
нямаше никакви токове мотора за това трябваше да му подадем ти от друг източник. мотора запали леко . лампата аз абс-а светеше изгасна чак след като направихме едно кръгче с мотора ( това нормално ли е ?)  собственикът ми каза че така било. като цяло собственика ми са видя небрежен към машината. видях че има някакво копче което него видях при 400 до лявата ръкохватка бутон който както ми каза той бил за някаква клапа в ауспуха. вие имате ли такива клапи на вашите.
видях и теч на масло като чели(зацапало се беше с масло сълзене ) малко по навътре от капачката направил съм снимка от какво може да е?
когато питах собственикът дали е сменял масло на редуктора каза че не е. мотора в бил в него два сезона.  тази небрежност дали може да се окаже фатална за редуктора ?
гумите бяха добри задната на 1 сезон предната на 2 с добър грайфер.
това което ми хареса е че мотора собственикът ще го даде с пълен комплект за обслужване ремък накладки масло свещи.
същото което ми хареса е че собственикът е склонен да пазарлък и ще мога да сваля от цената около 30 % .
Притесненията ми са че мотора ми се стори по  шумен от 400цц като му се навие масура.  
страх ме е че предницата е удряна.
Та въпроса ми е може ли да излезе голям подводен камък тази 600 ка и да речем за парите които ще я взема по тънко дали ще ми стигнат да я закърпя и да я направя "лимка" около 1000лв. мотора в на 33000 км  2004 година.

• 0

#388 Тодоров

Тодоров

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 4159

16 март 2016 - 20:38

Я качи снимки да го видя.
  • 0
Honda Nc 750xd

#389 jorko8111

jorko8111

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2332

16 март 2016 - 21:31

днеска бях на оглед на 600.  направи ми впечатление че мотора държеше 1200 оборота на загрял двигател. а 400 дето го гледах вчера държеше 1000 на загрял мотор.  това признак за проблем ли е или е въпрос на настройка? мотора имаше един милион забележки козметични
предните пластмаси дето се държи фара бяха нитовани.. не знам защо и слюдата беше друга по голяма от обикновеното .
общо взето личеше си че не са се грижили за външния му вид много много. седалката леко нацепена до облегалката на водача .  
нямаше никакви токове мотора за това трябваше да му подадем ти от друг източник. мотора запали леко . лампата аз абс-а светеше изгасна чак след като направихме едно кръгче с мотора ( това нормално ли е ?)  собственикът ми каза че така било. като цяло собственика ми са видя небрежен към машината. видях че има някакво копче което него видях при 400 до лявата ръкохватка бутон който както ми каза той бил за някаква клапа в ауспуха. вие имате ли такива клапи на вашите.
видях и теч на масло като чели(зацапало се беше с масло сълзене ) малко по навътре от капачката направил съм снимка от какво може да е?
когато питах собственикът дали е сменял масло на редуктора каза че не е. мотора в бил в него два сезона.  тази небрежност дали може да се окаже фатална за редуктора ?
гумите бяха добри задната на 1 сезон предната на 2 с добър грайфер.
това което ми хареса е че мотора собственикът ще го даде с пълен комплект за обслужване ремък накладки масло свещи.
същото което ми хареса е че собственикът е склонен да пазарлък и ще мога да сваля от цената около 30 % .
Притесненията ми са че мотора ми се стори по  шумен от 400цц като му се навие масура.  
страх ме е че предницата е удряна.
Та въпроса ми е може ли да излезе голям подводен камък тази 600 ка и да речем за парите които ще я взема по тънко дали ще ми стигнат да я закърпя и да я направя "лимка" около 1000лв. мотора в на 33000 км  2004 година.

Така както си го описал  май няма нужда от снимки първо на тия километри ще е бил преди години второ като видиш как е нитован и изжулен одраскан и омаслен тоя мотор го е карал мондар човек има вероятност кат го вземеш да почнеш с ремонтите които хич не са евтини.Ако е падано с него както го описваш никога няма да стане както си е оригинално прави се по принцип но влизаш в големи филми
  • 0

#390 jorko8111

jorko8111

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2332

16 март 2016 - 21:34

Ако ти е кеф да си ремонтираш взимай някой евтин и започвай с проекта ако искаш да се возиш оринтирай се към по скъпите от частно лице и 400 или 600 да вземеш все са добри разликата е малка и двата вървят прилично 600 повече от прилично
  • 0

#391 esirakov

esirakov

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 7

17 март 2016 - 01:25

има и още снимки ако успея ще кача по късно  г-н Тодоров погледнете тази обява http://www.mobile.bg...01&slink=d1ke7v
и като цяло мотора ми се струва доста по раздрънкан от този които гледах първо.
споделете мнение но все пак се замислям че пазарлъка е доста възможен и ако ми свали 1000 лв.(което е напълно възможно )  си е оферта. козметиката е нещо което се поправя. работата е ако се захвана като му тегля чертата накрая  дали ще ми излезе по оферта от мотор за тези пари които е читав на външен вид.  според мен техническото състояние е най важното принципно външния вид е нещо което е поправимо.
нитовете са навсякъде където където се закрепят предните пласт маси на предния спойлер .

• 0

#392 vladko33

vladko33

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 230

17 март 2016 - 08:59

Аз не бих купил такъв боклук за нищо на света. Ако си от София, бих ти показал как изглежда мотор на 35000км (и пак не е сигурно че са реални). Ако пък продавача действително свали 1/3 от цената, трябва да ти е сериозна индикация, че нищо не му е наред :)  Огледай и дисковете за износване- често техният ръб е показател за километрите. Допълнителни копчелъци за клапи, турбини, чарджери , както и светещи и угасващи лампи , нямат конструктивно място по тоя скутер. Маслото, дето тече на снимката, не ми се струва да е от нищо фатално. Може би само с натягане на болтовете ще спре. Ремък , накладки и масло, свещи, които са ти бонус, са около 200лева общо с отстъпките, така че си прави сметка. ?май предвид основния принцип, че евтиното винаги излиза скъпо, така че или приготви повече пари за читав мотор, или се приготви този да ти излезе златен към края на сезона. Според мен реалната цена на хубав Силвър, е 4-5000 лева
  • 0
2007 Silver Wing 600
2020 KTM EXC 300

#393 vddbg

vddbg

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 529

17 март 2016 - 11:22

За да огасне лампата на ABS-а трябва да вдигнеш с мотора около 30~40км/ч щатото има самодиагностика и тя се прави при скорост... а на место ще продължи да си свети. Ако караш и огасне и следмалко почне да мига това е признак за някаъв дефект. ?маи го в предвид!!!
  • 0

#394 Тодоров

Тодоров

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 4159

17 март 2016 - 11:31

Не съм съгласен.Този като цяло е пребоядисван и доста нов на години.?ма си нормалните болежки за модела,които малко по кадърен в техническо отношение човек си ги отстранява и готово.Добавянето на по голяма слюда подгревни дръжки и други джаджи по мотора се прави с цел да се подобри комфорта и си е изцяло личен избор и не означава че мотора е боклук.Ако влезеш е диапазона на 5000 лв по добре да търсиш swt след 2009 година.Поне аз така бих направил.Беше споменал редуктора.Дори и да му се наложи ремонт което ме съмнява този ще е само за лагери и ще е около 100 лв.За цената ако си сигурен че ще свали толкова много си задлужава.Маслото ако не е някои наливен боклук си е по 20 лв литра този ще ти даде 2,5 литра или 3 литра накладки и те са към 30-40 лв и ремъка да предположим че не ползваш отстъпки този си е 200 лв.Дава ти консумативи за поне 280 лв и реално си готов за сезона без да влагаш пари.В редуктора се слага двигателно масло така,че ако даде 3 литра ще имаш и за него.
  • 0
Honda Nc 750xd

#395 Тодоров

Тодоров

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 4159

17 март 2016 - 11:35

?збора си е изцяло твои и ако мислиш ще външния вид ще те дразни си потърси друг.Моя съвет е ако се стреми да е по нов или да се насочиш към SWT или към sw 400 след 2005.600 след 2006 са редки и.мр се намират често.повечето са 400 и избора е по голям,но и парите не мърдаъ под 3,5 дори след пазърлъка
  • 0
Honda Nc 750xd

#396 esirakov

esirakov

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 7

17 март 2016 - 13:52

Мисля за сега да не форсирам покупката на мотор докато не направя оглед поне на още два три екземпляра и 400 и 600цц . понеже ми излиза пътуване до В.Търново утре съм набелязал да направя и оглед на този http://motori.cars.bg/m153905
има ли някои които е ходил да го гледа ? изкажете мнение .
споделете как се проверява ходовата част в какво състояние е? чувал съм че коловете трябва да не текът само това знам .  какво друго трябва да се гледа?
  • 0

#397 jorko8111

jorko8111

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2332

17 март 2016 - 16:34

Най добре като тръгнеш с парите забери човек който разбира тоя изглежда добре но колкото и да четеш нямаш ли опит някой неща като ремъка съединителя трудно ще разбереш в какво състояние са а те са цифра но най важен е двигателя да работи рамномерно без прекъсвания при форсиране и без тракания шумове и т.н за коловете знаеш километри не гледай 99% всичко е въртяно влез в autoscout24 в италиа за да видиш оринтировачно кви километри са тези където гледаш като имаш предвид че и там вече ги вътят та даже и в германия
  • 0

#398 dimitar1234

dimitar1234

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1496

17 март 2016 - 16:45

Относно коловете трябва да са лъскави и сухи.
  • 0

#399 Тодоров

Тодоров

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 4159

17 март 2016 - 17:59

Мисля че е време да преместим обсъждането и гледането на обяви в общия раздел
  • 0
Honda Nc 750xd

#400 vladko33

vladko33

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 230

18 март 2016 - 09:05

Не е зле темата да се поразчисти, защото така ценната информация започна да се губи между редовете.
  Понеже предстои смяна на предната гума, ми се иска да подобря малко поведението на предницата. Миналата година смених маслото, но резултата ми се стори незадоволителен. Чудя се, сваляйки коловете, дали да не сложа някакви подложки на пружините, които несъмнено от времето и километрите са поомекнали. Голяма част от хода им се обира още докато скутера е в покой, и от там самият ход на работа се намалява. Някой експериментирал ли е нв тази насока ? Аз съм го правил, но само на ендуро и резултата беше положителен.
  • 0
2007 Silver Wing 600
2020 KTM EXC 300