•         

Всичко за HONDA SILVERWING 400/600 SW-T

Silver Wing 400

#721 Велизар Марек

Велизар Марек

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 451

13 март 2018 - 18:09

Задължително на пробките се намотава тефлонова уплътнителна лента.
Успя ли да ги оправиш?
  • 0

scooterhouse.net

#722 vladko33

vladko33

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 230

13 март 2018 - 19:01

Успя ли да ги оправиш?

За съжаление все още не. Стоя ден и половина с натиснати ръчки и пак при натискане са си "гумени". Ще го мисля другата седмица като спре дъжда и задължително ще пиша за развръзката.
  • 0
2007 Silver Wing 600
2020 KTM EXC 300

#723 misisipi

misisipi

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 13

23 март 2018 - 11:39

Здравейте колеги. ?мам въпрос за един клапан, който не знам за какво е. Стои на маркучи, като за маслени пари. Единия край на маркучите влиза в капака на клапаните а другия в кутията на всмукателния колектор. Ако някой знад за какво е да пише. Благодаря предварително.
  • 0

#724 Тодоров

Тодоров

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 4159

24 март 2018 - 10:51

Агр
  • 0
Honda Nc 750xd

#725 misisipi

misisipi

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 13

24 март 2018 - 20:43

При мен липсваше електрическия клапан, а пластините на двете плочки в капака на клапаните бяха блокирани. Купих клапан и върнах всичко в нормален вид. Дали ще имам някакви проблеми и защо може да е бил изхвърлен?
  • 0

#726 veso-o

veso-o

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 122

25 март 2018 - 14:37

Някой да е чул,прочел или да знае нещо за Мотоекспо Букурещ през тази година?
  • 0

#727 valtros

valtros

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 37

25 март 2018 - 15:47

Здравейте колеги. ?мам въпрос за един клапан, който не знам за какво е. Стои на маркучи, като за маслени пари. Единия край на маркучите влиза в капака на клапаните а другия в кутията на всмукателния колектор. Ако някой знад за какво е да пише. Благодаря предварително.
  Мисля , че този клапан при определени обороти е отворен и спомага за  охлаждане на изходящите газове. Свързано е с екологията. При затворен клапан изгорелите газове са с по-висока температура и има леко увеличение на мощността на двигателя.
  • 0

#728 vladko33

vladko33

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 230

04 април 2018 - 15:14

Здравейте отново. Все още не мога да се справя с проблема с меките ръчки на спирачките. Смених маркучите, обезвъздушавах по всички възможни начини, включително и в Еди моторс, с машинка за вакуум. Навих изолационна лента на пробките за обезвъздушаване, да не би да дърпа въздух от там .Разглабях спирачната помпа -гумичките са здрави , а повърхността на цилиндъра няма наранявания.  Ръчките продължават да стоят меки и предната гума задържа леко. На някой да му се намира Силвър на части или поне работаща предна ръчка с помпа, за да тествам дали проблема не е в буталцето с гумичките? Бихси взел направо ремонтен комплект, но не намирам никъде наличен, а в Хонда освен чакането , цената е доста висока.
  • 0
2007 Silver Wing 600
2020 KTM EXC 300

#729 veso-o

veso-o

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 122

04 април 2018 - 21:17

Я смени местата на маркучите към помпите!Лявата да стане задна, а дясната -предна!Поне ще разбереш помпа или цилиндър е проблема!Ремонтен комплект има в E-bay,около 50 лв мисля,че идваше до Бг,но пак е чакане около 15 дни!
  • 0

#730 Dzogo

Dzogo

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 39

05 април 2018 - 09:26

В Мобилето се продава Silver на части(последната обява)

• 0

#731 Тодоров

Тодоров

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 4159

05 април 2018 - 17:36

Помпи те са различно устроени и няма да разбере дали е от нея. Задната е с по голям дебит и ако само размени маркучи те пак ще е мека дръжката.
  • 0
Honda Nc 750xd

#732 veso-o

veso-o

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 122

05 април 2018 - 20:09

Какво значение има дебита в случая?Затворена система,няма въздух,помпи,създава налягане...и толкоз!Що да остане мека дръжката?По-големия дебит ще има значение,когато системата е по-голяма,с по-големи спирачни апарати и трябва да компенсира обема и да създаде налягане...това според мен,де!
  • 0

#733 vladko33

vladko33

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 230

05 април 2018 - 23:49

Поръчах ремонтен комплект. След 10-15 дни ще тествам. Ако не е  и от него, остават маркучите, които са чисто нови, да правят някакво разширение. Ако е така, слагам такива със стоманена оплетка и спирачките вече ще ми се вържат златни, но поне всичко ще е тип-топ
  • 0
2007 Silver Wing 600
2020 KTM EXC 300

#734 veso-o

veso-o

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 122

06 април 2018 - 07:56

От къде маркучи със стоманена оплетка?Фабрични или сглобяеми от някой магазин/гараж?
  • 0

#735 vladko33

vladko33

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 230

06 април 2018 - 09:18

Настоящите поръчах от тук http://pape-bg.com/
?Зработват и "стоманени", фирмата е с доста дълъг опит в областта , похвалиха ми ги от няколко места.
На Силвъра накрайниците са леко специфични и се наложи да резна малко едни застопоряващи ръбчета на конзолата и апарата, но като цяло паснаха чудесно
  • 0
2007 Silver Wing 600
2020 KTM EXC 300

#736 veso-o

veso-o

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 122

06 април 2018 - 15:36

Мерси!
  • 0

#737 veso-o

veso-o

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 122

11 април 2018 - 21:05

Здравейте!Да споделя малко впечатления от първо каране с нови придобивки...Предни прогресивни пружини HiperPro,масло Yacco Fork oil 20W/8 см свободен обем/ и добавка пружина от клапан на Лада-това по предницата!Нови задни амове на Олинс/може и китайски да са-нямам идея/и нова задна гума Mishelin Power Pure.Предната е същата,но е на близо 3 000 км.Едно китайско покривало за седалката,води се 3D/прилича на мрежа ,като на маратонките,ама е дебело приблизително сантиметър/.Скутера е като залепен за асвалта,въпреки не много високата му температура...Просто поема дупките и неравностите по-много по-различен начин!Няма сеене и колебливост в завоите!Отдавам го на пружините и амовете!? преди съм карал с нови гуми,но сега разликата е доста голяма.Преди карах City Grip  и бях доволен,но определено Power Pure,за мен,е по-добра!Да видим колко ще изкара!За покривалото:Води се заместител на агнешката кожа поставяна от пътешествениците на седалката-да не запарва,да не досажда на д..то и т.н.Ми..за 160 км не можах да направя разлика,но го чакат още опити и експлоатация...Поне изглежда красиво!Толкоз за сега!Безаварийно на всички!
P.S.Ако искат софиянци,а и не само,може да направим едно ?скърско дефиле събота/неделя го дават по-дъжделиво/!?дват от към София,виждаме с на Пещерата,караме до разклона след Ребърково...и те към София по магистралата,а аз към дом!
  • 0

#738 Robert

Robert

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 3

28 април 2018 - 23:46

Здравейте колеги, от скоро съм във форума, и с интерес прочетох детайлните ви пояснения за обслужването на Honda SW.
Горд собственик съм на HONDA SW-T400 2009г. Взех го скоро и трябва да го обслужа. На повечето въпроси си отговорих четейки темата във форума.?мам въпрос при скорост от 20-30км/ч до към 50км/ч има едно тресене което се усеща отпред на мотора. Над 50км/ч и нагоре изчезва.Бях при монтьор за съвет и оглед. Казаха ми че предницата е ОК, но има за смяна задни тампони на двигателя. От тях идвали вибрациите.беМоже ли някой от вас да коментира ако е имал подобен проблем? Предната гума е нова Метцлер, с нова оригинална джанта. Питах във Бултрако, казаха ми че тампоните били по 40лв беойката и се поръчвали. Ако някой може да даде съвет, за да знам дали да ги поръчвам. Ако знаете читав сервиз в София, където да го прегледат, моля кажете.
  • 0

#739 Гошко2

Гошко2

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1192

29 април 2018 - 08:41

От гумата е. По-скоро от шарката. ?мах същия ефект с чисто нови гуми мецлер спортек стриит. С времето ще изчезне.

• 0

#740 veso-o

veso-o

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 122

01 май 2018 - 20:25

Здравейте!?мам следния проблем:Не мога да си регулирам тихите обороти на Силвър 600.Държи постоянни 1500 оборота тихи!Топъл,студен-1500!Когато стегна винта за реглаж на оборотите докрай,се вдигат до 2000 и започва дъвчене/неравномерна работа/,отвивам на 3 оборота,стават 1500 и толкоз!Развит и изваден винт за реглаж-1500 и смуче въздух!?ма болтче,което регулира двата дросела,под жилата се намира-и от там не се смъкват/беше стегнато,вно още от фабриката/!За какво е маркуча,който влиза малко под винта за реглаж на оборотите?Да не е за подгрев на авт.смукач или цялото тяло с дроселите?Възможно ли е там неща да засяда??нак върви и то не лошо,малко като,че ли е по-лаком,но аз и не го карам леко,де....Ако го държа до около 120,разхода е 5.3/100,но ако го ръчкам с резки изпреварвания и ускорения,то разхода става 6.2...Благодаря предварително на отзовалите се!
  • 0