•         

Посока на ремък

ремък посока

#1 Enev_ss

Enev_ss

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 74

13 ноември 2012 - 13:48

Привет на всички, които все още са на скутерите си, въпреки ниските температури. :) Днес реших да си купя нов ремък (МАЛОСС?) , но за съжаление установих, че ремъкът няма посока. Единствено има надпис на него "МАЛОСС?". Ще бъда много благодарен, ако ми кажете как трябва да го поставя. :)
  • 0

scooterhouse.net

#2 boiko.1977

boiko.1977

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 331

13 ноември 2012 - 14:08

Доколкото знам нямат посока.
  • 0
skype boiko.1977

#3 SRBG96

SRBG96

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2332

13 ноември 2012 - 14:43

?ма посока.. Тък като и аз не съм компетентен с ремъците се заинтересувах малко и намерих информация в този форум от колегата @ANGEL B

"При монтиране на ремъка  трябва да се спази посоката на въртене (стрелките ) на ремъка.Трябва  да няма ръжда  или язви на  торка и на вариатора те износват  много бързо  ремъка. ?  идеално почистване на капака и  вътрешната част на вариаторната кутия със въздух да не остават  остатъци от старият ремък.  ? най  важното  качествен ремък само  тогава  ще имаш по голям пробег"
  • 0

#4 veno81

veno81

Модератор

• МОДЕРАТОР
  • 1520

13 ноември 2012 - 14:52

Повечето ремъци имат посока(особено оригиналните) и тя е указана със стрелки,но при ремъците на Малоси няма посока може да го сложиш както искаш.В интерес на истината съм монтирал само на Макси скутери,но предполагам че и при 50сс е така.
  • 0

#5 ANGEL B

ANGEL B

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2158

13 ноември 2012 - 16:29

Когато  нямат посока се слагат  надписа да се чете от  горната  страна,  да не е на обратно  имат  посока  за да  не се разплитат  за по дълъг  живот.
  • 0
НЕКА  ГУМ?ТЕ  ГОРЯТ  НЕ  ?  ДУШ?ТЕ

#6 Enev_ss

Enev_ss

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 74

13 ноември 2012 - 21:01

Да и аз точно така го сложих надписа да се чете от горната страна. Благодаря много за бързите отговори.

п.п.с. моя скутер е 100сс :)
  • 0