•         

Въпрос относно Yamaha Jog 3

#1 Джони Крачката

Джони Крачката

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 6

14 януари 2013 - 21:47

Здравейте колеги,

Въпросът ми е или по-скоро молбата ми е, ако някой може да ми каже кои части са съвместими със скутерчето. ?мам предвид като вариатор, прожини, ауспуси. Въобще по-разпространени. До колкото знам скутера е произведен през 1997. Новак съм на тази тема така че..... Та сега въпросът. Знам че хората на които скутерът им е според моите изисквания са малко, но все пак ще попитам.. Та сегашната скорост на скутера е предполагам 55-60-65 км/ч. (на 15 съм и след 5 месеца вземам книжка и искам да го направя както ми харесва). Та какво трябва да направя, че максималната скорост да се дигне и ускорението да се запази. Повече предпочитам максимална скорост, но искам и да не е много бавен в началото. Предлагайте части съвместими със скутерчето. Може и кит 70/80 сс. Знам, че е много претенциозно, пък така че пък унака че, но съм такъв.. Моля ви предложете нещо, поне да се доближава до изискванията ми. :)
  • 0

scooterhouse.net

#2 neprili4no_burz

neprili4no_burz

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1236

14 януари 2013 - 22:16

колега ако е next zone с предна дискова спирачка сменяш цди-то и вариатор и правиш 80 ,ако е по старата 3-ка сменяш само вариатора и цялата гас :thumbup:
  • 0

#3 Джони Крачката

Джони Крачката

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 6

14 януари 2013 - 22:21

http://ljplus.ru/img...aha-Jog-3KG.jpg Това е скутера. Предполагам е по-старият. А с какъв вариатор да го сменя?
  • 0

#4 neprili4no_burz

neprili4no_burz

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1236

14 януари 2013 - 22:21

ако си от София или околностите,като се оправи времето ми го докарай да си поиграя и няма да си го познаеш,това ми една от любимите машинки
  • 0

#5 Джони Крачката

Джони Крачката

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 6

15 януари 2013 - 09:12

Ами това е снимка от интернет, но скутера е 1:1 с моя. Съжалявам просто Jog-а ми е подарък от баща ми и не искам да го продавам/бартеросвам... А относно пари, бюджетът ми не е голям може и втора ръка. Не знам какви са цените така че казвай.
  • 0

#6 neprili4no_burz

neprili4no_burz

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1236

15 януари 2013 - 10:35

еми вземи един вариатор малоси мултивар за начало има ги из форума за 70-тина лв.и малко по твърди пружини на съединителя.Едно време преди 10-12години нямаше от къде да си купиш чарколяци сеге  е лесно,тогава пилехме вариатора да може ролките да се качват по нагоре,режехме пружините на съединителя,леле леле колко пъти съм си мачкал пръстите с клещите не е истина с тия пружини :D
  • 2

#7 Джони Крачката

Джони Крачката

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 6

15 януари 2013 - 21:27

А за мултивара какво трябва да гледам? има ли някакви размери или за всички марки е еднакво?
  • 0

#8 neprili4no_burz

neprili4no_burz

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1236

15 януари 2013 - 21:31

за минарели хоризонтал ти трябва
  • 1

#9 Джони Крачката

Джони Крачката

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 6

15 януари 2013 - 21:47

Един последен въпрос  същност два и те оставям намира. Първия е ако искам да сменя ауспуха пак ли трябва да гледам да е хоризонтал ?
? ако искам да слагам кит пак ли същото трябва да гледам или там вече има размери? До колкото гледах на джога е 40 х 39.2 . Съжалявам за многото въпроси, но съм новак... :wacko:
  • 0

#10 neprili4no_burz

neprili4no_burz

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1236

15 януари 2013 - 21:53

за аспуха да пак за мин.хоризонтал, кита пак  минарели хоризонтал АС(въздушно охлаждане).Но преди да купиш нещо се консултирай с някой,а не да си дадеш парите и после да няма ефект
  • 0

#11 Джони Крачката

Джони Крачката

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 6

27 януари 2013 - 22:39

За да не правя нова тема реших да пиша тук. Какъв е акумулаторът нa Yamaha Jog 3kj ? Какъв би станал на мотора ?
  • 1