•         

Проблем с реле-регулатора ??

#1 ROBUR13

ROBUR13

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 17

03 март 2013 - 20:50

Колеги,как да разбера дали проблема е в релето или в генератора-зарежда 13.4v а привключен фар 13.2v,което е недостатъчно,ако подам газ-няма промяна в стойностите,звездата с намоките-демек генератора е видимо в добро състояние,става въпрос за YAMAHA MAJESTY 250 2001г................МЕРС?........
  • 0

scooterhouse.net

#2 kaloyan_ivanov23

kaloyan_ivanov23

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 33

22 март 2013 - 10:21

какъв се оказа проблема , че при мен е обратно зарежда много и ми прецака акомулатора , малко крушки изгорели и таблото малко е прецакано ???
  • 0

#3 ROBUR13

ROBUR13

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 17

23 март 2013 - 19:21

Проблема при мен е звездата-но при презареждане е релето.Наи простия тест ,който се сещам е когато запалиш да пипнеш релето-ако започне да загрявя значи работи.По принцип реле-регулаторите работят на много високи температури,затова са оребрени.Ако не загрява със сигурност е заминало и затова презарежда.Лошото е,че тези релета които се продават за по 50лв.не издържат много...
  • 0

#4 kalufa

kalufa

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 46

23 март 2013 - 20:07

Колеги,как да разбера дали проблема е в релето или в генератора-зарежда 13.4v а привключен фар 13.2v,което е недостатъчно,ако подам газ-няма промяна в стойностите,звездата с намоките-демек генератора е видимо в добро състояние,става въпрос за YAMAHA MAJESTY 250 2001г................МЕРС?........
Здравей  колега . ?мах подобен проблем с един Мадисън 200. Когато си работи на тихи обороти без товар прави 14,2 в.  Подавам му газ пак без товар (без да включвам уреди и лампи) и пада на 13,6 в. Бях се засилил към Simpli moto тук във Варна да купувам реле, обаче човека ме прати на еладжия с идеята да не би да е от намотките на алтернатора. Та отивам на еладжия и той се произнася в съвсем друга посока. Казва ..ремонтирал съм 4-5 Малагутита с такъв проблем. ?нсталацията била тънка. ?ли я дублира или я пуска на ново с по дебели кабели. Не беше за вярване. но се допитах до други еладжии и те потвърдиха тази версия.
  • 0

#5 msmarto

msmarto

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 68

03 април 2013 - 20:13

КОЛЕГ? ПР? МЕН Е СЛЕДН?ЯТ ПРОБЛЕМ КАТО ГО МЕРЯ КАКТО С? ТРЯБВА М? ПОКАЗВА РАЗЛ?ЧН? СТО?НОСТ? А КАТО ЗАВАРТЯ КАБЕЛ?ТЕ НА МУЛТ?ЦЕТА ПОКАЗВА М?НУС 13.07 МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ ЗАЩОТО НЕ М? ЗАРЕЖДА ДА?ТЕ СЬВЕТ БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАР?ТЕЛНО
  • 0