•         

Scarabeo 50 глъхне при пълна гас

#1 AsCoLeXuS

AsCoLeXuS

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1167

31 юли 2013 - 17:07

Здравейте, днес тръгнах на дълго със скутера Aprilia Scarabeo 50 и реших да го покарам малко на пълна гас, около 500 метра го карах и започна да глъхне отпуснах гаста и скутера загасна, ритах около 10 пъти на манивелата, като през това време от ауспуха изкарваше доста пушек и запали. Тръгнах отново и забелязах, че ако не е точно докрай  гаста даже и много малко да остава до края на масура няма никакви проблеми само при пълна гас го прави това,иначе при старт направо се изтрелва много е пъргав, а до колкото центровката и цвета на свеща вижте снимкaта и преценете така ли трява да бъде на мен ми се вижда че е керемидена, или пък не трябва да изглежда точно така ?

• 0

scooterhouse.net

#2 Jardan

Jardan

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 188

31 юли 2013 - 17:38

цвета на свеща ти е перфектен но според мене като дадеш прекалено много гас му идва многу ваздух демек трябва да сложеш по дебела габа в филтера поне при мене беше така
  • 0

#3 AsCoLeXuS

AsCoLeXuS

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1167

31 юли 2013 - 17:54

цвета на свеща ти е перфектен но според мене като дадеш прекалено много гас му идва многу ваздух демек трябва да сложеш по дебела габа в филтера поне при мене беше така
Благодаря за съвета ще го пробвам това което ми каза ;) !
  • 0

#4 AsCoLeXuS

AsCoLeXuS

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1167

31 юли 2013 - 19:12

Благодаря за съвета ще го пробвам това което ми каза ;) !
Пробвах същата работа.. интересното е, че като го карам с гас до край и тръгне да гасне като му дръпна смукача се изтрелва и после пак почне да глъхне...  незнам какво да гледам вече, ако съдя по свеща центровката на карба е добре..
  • 0

#5 Пламен.

Пламен.

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 478

31 юли 2013 - 19:14

Пробвах същата работа.. интересното е, че като го карам с гас до край и тръгне да гасне като му дръпна смукача се изтрелва и после пак почне да глъхне...  незнам какво да гледам вече, ако съдя по свеща центровката на карба е добре..
не пипай карбуратора провери си колектора дане е напукан и да взима въздух от там ако е напукан си вземи нов ако не е напукан го остави и не го пипай а другото е да си сложиш някаква по гъста гъба (филтър) защото и от това може да глъхне :)
  • 0

#6 AsCoLeXuS

AsCoLeXuS

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1167

31 юли 2013 - 19:37

не пипай карбуратора провери си колектора дане е напукан и да взима въздух от там ако е напукан си вземи нов ако не е напукан го остави и не го пипай а другото е да си сложиш някаква по гъста гъба (филтър) защото и от това може да глъхне :)
ако колектора е напукан няма ли самия скутер да е по шумен и да го усетя ? а до филтър пробвах със всякакви с по рядка  с нея още по зле гъста и още по гъста пък е както преди... интересно като тръгвам от място с пълна гас няма проблеми изтрелва се с въртене, но карам ли 400-500 метра  край почва да глъхне гасне ...
  • 0

#7 spider

spider

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 956

31 юли 2013 - 19:47

имах същия проблем ии един пич ми бара карбуратора и ми каза че иска още бензин и дигна иглата с едно делене и се получи :) ,но при теб нз дали ще стане :)
  • 0

#8 AsCoLeXuS

AsCoLeXuS

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1167

31 юли 2013 - 19:54

имах същия проблем ии един пич ми бара карбуратора и ми каза че иска още бензин и дигна иглата с едно делене и се получи :) ,но при теб нз дали ще стане :)
Утре ще я вдигна и ще го настроя пак до керемидена свещ  да видим как ще се представи, защото наистина като дръпна смукача спира да глъхне и върви доста повече по тая логика със смукача му обогатявам сместа  и проблема се губи :)
  • 0

#9 spider

spider

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 956

31 юли 2013 - 19:56

ами да и при мен беше така макса ми е някъде 86-7 и нали на пълна газ карам и стигне ли 55 глъхне ,пусна смукач 65 и пак глъхне ,но нз при теб дали ще се получи :) не те убежадавам да я дигаш иглата но ако искаш на твоя отговорност направи нова настройка :)
  • 0

#10 AsCoLeXuS

AsCoLeXuS

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1167

31 юли 2013 - 20:01

ами да и при мен беше така макса ми е някъде 86-7 и нали на пълна газ карам и стигне ли 55 глъхне ,пусна смукач 65 и пак глъхне ,но нз при теб дали ще се получи :) не те убежадавам да я дигаш иглата но ако искаш на твоя отговорност направи нова настройка :)
Нищо няма да загубя, ако пробвам. Винаги може да върна иглата и да направя пак настройка :)
  • 0

#11 westa_ts

westa_ts

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 41

01 август 2013 - 10:46

Пробвай без ауспух.
  • 0

#12 AsCoLeXuS

AsCoLeXuS

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1167

01 август 2013 - 15:33

Пробвай без ауспух.
Свалях го и го прдухвах на въздух не ми се стори да е запушен, туко що дигнах иглата направих пак настройка до керемидена свещ, малко по добре, НО ПАК след продължително каране на пълна гас около 500 метра започва да глъхне ту тръгва, ту глъхне и странното е, че през това време от ауспуха се чуваше нещо като фъскане и изпушва 1-2 пъти по време на каране с пълна гас незнам това на какво се дължи, незнам какво да правя вече...
  • 0

#13 AsCoLeXuS

AsCoLeXuS

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1167

01 август 2013 - 16:35

туко що се прибрах пробвах го и без гърне същата работа ...
  • 0

#14 motostyler

motostyler

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 3260

01 август 2013 - 17:09

?зчисти карба,намирисва ми на запушен жигльор
  • 0

#15 AsCoLeXuS

AsCoLeXuS

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1167

02 август 2013 - 00:23

?зчисти карба,намирисва ми на запушен жигльор
чистен е, свалях ги един по един жигльорите да ги чистя, пак ще ги погледна да не да има боклуци в самия резервоар..
  • 0

#16 AsCoLeXuS

AsCoLeXuS

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1167

02 август 2013 - 17:20

отново чистих карбуратора направих настройка ... същата работа някои да има други предположения писна ми вече... сега ще му вдигна иглата най горе пак ще правя настройка и така докъто не се разбере какво е просто като заглъхне и дръпна смукача се оправя двига си оборотите ... незнам какво да правя вече немога да разбера защо като заглъхне и се чува нещо като фъскане през ауспуха
  • 0

#17 AsCoLeXuS

AsCoLeXuS

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1167

03 август 2013 - 12:31

вече цяла седмица се мъча нестава и нестава глъхне си и тва е.. някой да има предположения ?
  • 0

#18 trolo0

trolo0

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 6

03 август 2013 - 13:10

Еми вече краиният вариант е закараи го на маистор.  :)
  • 0