•         

Трип София-Девин-Доспат-Банско-Юндола-София

#1 Princa

Princa

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 47

12 август 2013 - 23:05

Здравейте,
отдавна ми се искаше да направя един по-сериозен трип и ето, че се отвори възможност. По прогноза добро време за викенда 10-11 август, що годе възможност за планиране и айде по магистралата. Пътуването До ?хтиман няма нищо за разказване, понеже минах по магистралата :) определено участъкът от Вакарел до ?хтиман не е за препоръчване, освен ако не сте решили да си тествате новото ендуро. Та някъде след пазарджик след като ми се пооправи лицето от усмивката, която нямаше как да се изтрие спрах да направя една две снимки.
Пътят, който минава покрай промишлената зона на града и продължава към Кричим ми е познат от други пътувания с кола. Все пак Гугъл потвърди избора.
Паркирах и снимах :) Път в тунел от дървета. Явно камионите бяха оформили короните. След около 10 минути минах покрай работеща кариера при с. Огняново и пред мен се откри приятна за окото гледка Не особено успешна панорама, но за целите на разказа -става. Лозя, жита и път ... какво му трябва на човек :) Последва приятно изкачване по планинският път от кричим към Девин. Дупките са поизкърпени, като единствено преди тунела на язовир Кричим стоят едни скални късове с двойно предназначение. Спирам да поема свеж планински въздух и да направя едно фото Но какво е фото без мото? Почти достигнал междинната точка, спирам за да заснема почти удавените дървета в чашата на язовира Вечерта ... за друга тема :) Неможах да спя от вълнение за следващият етап - Девин-Банско Още в 8:30 вече пърпорех по новият път до язовир Цанков камък. Горещо препоръчвам топли дрехи за пътуване в родопите преди 10:30 сутринта :) Бялото пред мен не е сняг ;) Продължавам към Борино и няма как да не документирам едно уникално за БГ пътищата съоръжение - полутунелът на Грохотно Доста мога да разказвам за тази снимка, но нищо от това не е свързано с мотори и пътувания, така, че ... пропускаме На Тешел в ляво и вече съм на върха на планината :) Серпентини, завои, виражи - ох на бати :) Някои ходят на трипове до Алпите за да видят лилави крави ... Аз видях у нас, такива, които не дават сухо мляко ;) След Доспат в посока Гоце Делчев има един участък от около 4-5 км, който малко друса. След това пътят е перфектен. Спирам за да снимам нещо, което така и не разбрах какво трябва да представлява - ако някои знае бързо да каже Трупове на брези подредени ритуално досущ "Стоунхендж" Красива снимка, която всеки път, когато съм минавал съм искал да направя... наоколо минах покрай прекрасни беседки и места за чевермета ... минах прекалено бързо и от никъде не ми замириса :scooter: Пристигнах в Банско по живо по здраво. В неделя хайде за София, но от къде - през Юндола разбира се Малко дъжд, но добрата екипировка и полуфанатична увереност ме правят неуязвим :) Малко преди най-високата ЖП гара на Балканския полуостров - питайте Гугъл - класическа масичка за продажба на местни (не месни) продукти - малини, боровинки ... Спирам на високото за да снимам поредната БГ красота От там до Белово завой след завой и нищо интересно. След това малко дъжд на влизане в София и приятното усещане за реализирана прекрасна екскурзия. Определено, човек трябва да се наслаждава на самото пътуване, а не на крайната цел или дестинация, която си е поставил. В края равносметката ?зминати около 500+ километра, среден разход 3,7л/100, в края на трипа явно ремъкът беше позагрял, че "захапваше" на малко по - високи обороти и погледи за нови обиколни. <_<
  • 2

scooterhouse.net

#2 badjoblagoev

badjoblagoev

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 12

12 август 2013 - 23:23

Браво колега, супер разходка си направил!
  • 0

#3 nyneto

nyneto

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 160

13 август 2013 - 08:40

Супер !
  • 0

#4 Team Boyana

Team Boyana

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 572

13 август 2013 - 09:04

Супер колега!!! Но защо сам нямаше ли и други ентусиасти ?
  • 0

#5 Princa

Princa

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 47

13 август 2013 - 21:21

Благодаря :)
Със сигурност щеше да има ентусиасти, но програмата ми беше малко комплицирана и надали щеше да я съвместим.
Определено обаче сега разбирам удоволствието от това да караш мотор :) а не да се вреш между колите :thumbup:
  • 0