Назря момента да си взема първия мотор.

Защо се насочих към него? ?зходните условия са следните:
- приложение - трябва ми за максимално икономично ежедневно придвижване в градски условия, но и с възможност за извънградско каране от време на време (качване на магистрала), добри динамични показатели (добър старт) за изпреварване на трафика;
- качество/надеждност (поддръжка?) - доколкото знам Honda предлага най-доброто в това отношение (поправете ме ако греша);
- стойка/габарити/гуми - големите гуми и съответно компактните габарити (възможността да се вреш между колите) ми се виждат идеални за борба с градския трафик и задръстванията;
- разход - информацията ми е за 3л/100км градско - дали е така ще кажат хората, които го имат;
- цена - 1500-2000лв., т.е.говорим за машина до към 2008-ма година (по възможност с пълно оборудване - куфар и слюда).
Това са на пръв поглед причините, поради които съм се ориентирал към SH150i. Като конфигурация също ми допада - 4Т двигател с инжекция и водно охлаждане, предна дискова спирачка (чудя се защо и задната не е такава?), добра максимална скорост...друго не ми трябва.
Понеже най-вероятно ще карам и в хладно/мокро време, си мисля, че конфигурацията на скутера ще е по-добра за такова време, спрямо тази на стандартен мотор - плътния преден калник ще спира водата от предната гума да отива директно върху обувките, пък и пръските вода от околното движение..
Не открих друг аналог, който да отговаря на изискванията и възможностите ми. Ако някой се сеща за друго, да пише.

Най-лошото, както казах по-горе, е, че ще ми е първи мотор, т.е. нямам никакъв опит с огледите, характерните проблеми и т.н. Затова ще се радвам да споделите на какво да обърна внимание при този модел, кое се издухва най-бързо, специфични проблеми, дефекти и т.н.? Чел съм разни статии за покупка на мотор на старо, имам идея какво трябва да се гледа като цяло, но все пак всеки модел си има специфични слаби места. Друг е въпроса колко меродавен ще е моя преглед.