Благодаря за ръководството, определено ще е от полза. ?ма доста картинки, а където не е ясно Google Translate ще помага. А изпадне ли отнякъде на английски, цена няма да има.
Ето го и ръководството за употреба на испански, което аз успях да намеря:
SH125-150_06
Днес минах през гаража - отново е прокапало от същата цифка. Няма какво да го карам, щом тече на място, работата е ясна. В сервизното ръководство пише същото за тоя отвор, както казахте и вие:
Механично уплътнение ?НСПЕКЦ?Я
Огледай дупката инспекция, за да се види дали тя показва признаци на течове
хладилен агент.
Ако има течове, водна помпа механично уплътнение е
дефектен и трябва да бъде заменен.
Не знам какво точно тече, но май е бозичка (масло+антифриз). Сега въпроса е цял ремонтен комплект ли ще ми трябва или само въпросното уплътнение/семеринг?
Между другото, всички чаркове по водната помпа при SH125-150 (карбуратор) и SH150i ли са еднакви? Мисълта ми е този комплект за SH125-150 от motorbike-bg универсален ли е?
Също така се замислям какви инструменти ще са необходими за процедурата? Нещо по-специфично? - правя си сметка дали ще мога да се справя сам.
Одеве погледнах перката на радиатора - изобщо не помръдва. Щом трябва да се върти свободно, значи е блокирала - ще се разглабя. ? като се замисля, май единия предпазител 10А, който беше изгорял беше точно за перката (Fan). Та ако е блокирала и двигателя е вдигнал температура, отворил е термостата, подал е импулс за включване на вентилатора и оп - късо. Защо обаче е паднал другия за светлините (15А) си нямам идея - може би се е получил някакъв каскаден ефект.