•         

Тунинг на Тайфун

typhoon gilera

#1 tigara

tigara

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 194

04 март 2014 - 12:49

Здравейте колеги имам едно запитване. Дойде време да си правя миксерчето.. Та въпросат ми е добре ли ще му дойде Карбуратор делорто със ръчен смукач на Stage 6 .. Вариатор на Multivar .. ? предложете някаква марка за гърне ( не по скъпа от 200 лева ) .. ? ми казаха да си купа нов цилиндър вместо да шлайфам моя защото не ставали добре шфлайфаните ако може да отговорите на този въпрос дали това е вярно.. :)
  • 0
Умирам за глупости!

scooterhouse.net

#2 Марио

Марио

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 124

04 март 2014 - 13:03

на моя тайфун му бех сложил 70сс цилиндър и спортен филтер сичко друго стоково и вървеше много
само за 100-120 кинта :thumbup:
  • 0

#3 SHOEI

SHOEI

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 750

04 март 2014 - 13:08

В Никакъв Случаи не слагай СПОРТЕН Ф?ЛТЪР!!!!!!
  • 0
SiGi TunInG
Кара Лудата Gilera 125cc

#4 tigara

tigara

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 194

04 март 2014 - 13:40

Аз съм със си със стоковата кутия на филтара но филтара е на MaLossi
  • 0
Умирам за глупости!

#5 free-rider

free-rider

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 273

04 март 2014 - 13:59

Вземи му един свястен кит 70cc, едно гърне за този кит, вариатор, евентуално по-големи жигльори за твоя карбуратор, и евентуално ролки и пружини за да си направиш настройката както трябва
  • 0

#6 SHOEI

SHOEI

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 750

04 март 2014 - 14:17

моя typhoon имаше само 3неща 70сс malossi sport, leo tt и multivar и си вървеше на пушка и на задна без проблем,зависи какъв тунинг искаш ти :)
  • 0
SiGi TunInG
Кара Лудата Gilera 125cc

#7 tigara

tigara

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 194

04 март 2014 - 14:33

Еми искам г/д някакъв тунинг дето да си пълни километража най-много 100 да има хубав старт да набира бързо и да върти гуми :D защото сега е много умрял преди мен го е карал някакъв пенсионер направил го е на г*з всичко е стоково и дига най много 70 а със двама човека умира .. :D
  • 0
Умирам за глупости!

#8 antoan_n

antoan_n

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 299

04 март 2014 - 15:16

Здрасти  Колега Аз на моя миксер съм със тайвански кит 70 сс, 17.5 моторфорс карб. , спортен вариатор моторфорсе , карбонови клапи, пружините съм си играл да ги наглася да тръгва малко на по-високи обороти!
Гърнето ми е лео винче ама е полу спорт, сега събирам пари за спортно, и то май ще е лео тт.!
от вътре съм с чисто нови лагери семиринги колянов вал!
Махнал съм вакум кранчето и съм с обикновено че не му смогва!
Вдига 90 км на равно! доволен съм!
  • 0

#9 SHOEI

SHOEI

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 750

04 март 2014 - 15:21

хахах ако може и да го направиш да лети ще е най-добре :D като почнат всички с 50тките така.. да дига 200 да пали гуми да дрифти :D стига бе хора това не е пистов мотор 100коня...
едно прилично тунингче за мен и не много скъпо и изпробвано ! Кит 70сс за предпочитане нов ! , Гърне Leo Vinci,Stage6,  там които се препоръчва за тоя кит (не много висок клас) Карб.. Аз Бях с 12ка карб и си вървеше доста добре тоя кит 70сс,сложих по едно време 17.5 ама харчеше повече и вървежа не беше кои знае колко по бърз и си сложих пак 12ската,и накрая едно варяторче Multivar или на polini  може и stage6 мисля,че разлика ГОЛЯМА няма.. и си купи няколко комплекта ролки и си прави експерименти с кои как ще върви и слагаи тях.
Така поне направих аз и бях Доста доволен! ДО КАТО НЕ СЛОЖ?Х СПОРТЕН Ф?ЛТЪР( ЩОТОТ НАЛ? ВС?ЧКО ДА Е СПОРТНО) ? МЕ ?ЗПРЕВАР? ЕД?Н КАМ?ОН Д?ГНА ЕБАТ? ПРАХОЛЯКА ? К?ТА ЗАДРА !!!
  • 0
SiGi TunInG
Кара Лудата Gilera 125cc

#10 antoan_n

antoan_n

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 299

04 март 2014 - 15:34

хахах ако може и да го направиш да лети ще е най-добре :D като почнат всички с 50тките така.. да дига 200 да пали гуми да дрифти :D стига бе хора това не е пистов мотор 100коня...
едно прилично тунингче за мен и не много скъпо и изпробвано ! Кит 70сс за предпочитане нов ! , Гърне Leo Vinci,Stage6,  там които се препоръчва за тоя кит (не много висок клас) Карб.. Аз Бях с 12ка карб и си вървеше доста добре тоя кит 70сс,сложих по едно време 17.5 ама харчеше повече и вървежа не беше кои знае колко по бърз и си сложих пак 12ската,и накрая едно варяторче Multivar или на polini  може и stage6 мисля,че разлика ГОЛЯМА няма.. и си купи няколко комплекта ролки и си прави експерименти с кои как ще върви и слагаи тях.
Така поне направих аз и бях Доста доволен! ДО КАТО НЕ СЛОЖ?Х СПОРТЕН Ф?ЛТЪР( ЩОТОТ НАЛ? ВС?ЧКО ДА Е СПОРТНО) ? МЕ ?ЗПРЕВАР? ЕД?Н КАМ?ОН Д?ГНА ЕБАТ? ПРАХОЛЯКА ? К?ТА ЗАДРА !!!
Колега Аз винаги си пръскам спортните филтри с К,Н масло !
  • 0

#11 marto955

marto955

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1579

04 март 2014 - 16:00

Еми ако филтъра е мрежичка , не се учудвам .. ?наче един кит 70cc ( за предпочитане нов ) , вариатор Multivar + едно гърне Leo Vince TT , Leo Vince Zx и карб 17,5 ( може и да си останеш със 12-ската , но няма да изцедиш кита на макс ) :)
  • 0
[url="http://userbarz.com/"][/url]

#12 tigara

tigara

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 194

04 март 2014 - 16:11

Не съм казал че искам да върви прекалено много но като гледам на познатите скутерите доста си вървят за 50 кубика а моя първо че със двама едвам дига 50 второ че няма сила .. като например да завърти гума .. не съм такъв че да въртя гуми и не знам си какво но се пак когато завъртиш да върти стабилно да личи че има сила на скоро го пробвах той едвам я запали .. Просто искам да набира бързо и да си пълни километража ( 90 км ) .. А аз мислих да слагам карбуратор вариатор гърне ръчен смукач ролки и един 70 кубика кит ... като сложа 70 кубика кит ще трябва ли да сменям предавките ?
  • 0
Умирам за глупости!

#13 Kiril Emilov

Kiril Emilov

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 420

04 март 2014 - 16:38

Не не трябва да сменяш предавките
  • 0

#14 sho4ka

sho4ka

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 230

04 март 2014 - 16:49

Не съм казал че искам да върви прекалено много но като гледам на познатите скутерите доста си вървят за 50 кубика а моя първо че със двама едвам дига 50 второ че няма сила .. като например да завърти гума .. не съм такъв че да въртя гуми и не знам си какво но се пак когато завъртиш да върти стабилно да личи че има сила на скоро го пробвах той едвам я запали .. Просто искам да набира бързо и да си пълни километража ( 90 км ) .. А аз мислих да слагам карбуратор вариатор гърне ръчен смукач ролки и един 70 кубика кит ... като сложа 70 кубика кит ще трябва ли да сменям предавките ?

Закакво пък чак толкова държиш на този ръчен смукач :D ?
  • 0

#15 tigara

tigara

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 194

04 март 2014 - 16:52

Казаха ми че със ръчен е по-добре от автоматик :D
  • 0
Умирам за глупости!

#16 sho4ka

sho4ka

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 230

04 март 2014 - 17:03

Аз съм с автоматичен и от 4 години нямам проблем :)
  • 0

#17 tigara

tigara

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 194

09 март 2014 - 22:43

Моля всеки който е карал тайфунче и е бил със лек тунинг да каже какъв е той колко пари е дал и каква е скороста му :)
  • 0
Умирам за глупости!