•         

Всичко за Kymco Xciting 250/500 cc

Kymco Xciting 250 500 cc

#121 zero

zero

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2092

17 ноември 2014 - 08:42

Чудничко :) явно тайванците въобще не подозират че имат представител в БГ :D  Кво стана с твоита пружина?
  • 0

scooterhouse.net

#122 tesko

tesko

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 245

17 ноември 2014 - 15:11

Още не е края на месеца-няма приходи все още.като има развитие ще пиша
  • 0

#123 Тодоров

Тодоров

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 4159

21 ноември 2014 - 07:26

http://www.ebay.co.u...=1&_ipg=&_from=
Тук има много нови неща за 500
? да ви кажа за Нови оригинални части цените са уникално ниски.Правя сравнение с частите на Хонда,Ямаха,Сузуки
  • 0
Honda Nc 750xd

#124 alexx_1990

alexx_1990

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 15

30 ноември 2014 - 21:15

• Здравейте Колеги !!Преди време писах тук за едно Кимко Ексайтинг което дойде при мен с половин двигател !!След малка консултация с вас реших че е по добре да купя двигател втора ръка и така и направих !! Двигателя който купих обаче незнам дали споменавах в предишни постове беше от инжекционов 250 кубиков Ексайтинг(моя карбуратор 250) .Направих му основен ремонт (верига,сегменти,семеринг и непомня още какво) тъй като исках да стане както трябва, а и по между другото смених и стартер както и акумулатор  .След като сглобихме мотора с моя майстор(той е автомобилен майстор) и сложих двигателя на мотора той не запали  !След консултация с майстори занимаващи се с мотори разбрах от тях, че мотора не пали поради това че маховика е различен на инжекциона и карбуратора !Намерих маховик,купих го,сложих го след като ремонтирах и статора който беше окъсил ,а също така и удължих кабелите на датчика който подава импулса след като маховика мине с пъпката през него, тъй като кабелите се бяха оголили и закъсали !!Събрах всичко отново и мотора отново не запали !?скра идва до свеща,гориво идва до карбуратора,а самия карбуратор го давах на майстор който каза че всичко е ок с него !!Предполагам че вече просто трябва да го закарам при някой майстор който все пак с това се занимава и това му е работата ,но все пак исках първо да ме посъветвате дали мога да опитам още нещо да направя сам ?

• 0

#125 genchev_f12

genchev_f12

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2551

30 ноември 2014 - 21:35

?скаш да кажеш че свеща е суха , т.е. не вкарва бензин във цилиндърът
  • 0
image.gifimage.png image.gif

#126 genchev_f12

genchev_f12

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2551

30 ноември 2014 - 21:39

Провери иглата на поплавъкът да не би  да е заяла
  • 0

#127 alexx_1990

alexx_1990

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 15

30 ноември 2014 - 21:48

Ами не колега свеща я свалях няколко пъти .Първия пат когато я свалих беше мокра и черна !Подсуших я и със запалка я обгорих !Втория път след малко въртене като я свалих ми се стори суха. Третия път беше мокра и  пак я подсуших и пак я пробах дали дава искра и даваше .?гления клапан не е запекъл гледах го .Сетих се още нещо . Когато спра да въртя на стартер пука в карбуработа даже единия пат направо си се получи възпламеняване там , но това стана след като пръсках със спрей за карбуратори като си мислех че няма гориво и затова не пали ..
  • 0

#128 jorko8111

jorko8111

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2332

01 декември 2014 - 07:33

Провери точно в кой момент дава искрата нещо да няма разминаване.Значи ако всичко сте зацепили правилно имам предвид клапаните и искрата горна мъртва точка няма как да не пали провери компресията също датчика който дава информация там при маховика сигурен ли си че работи
  • 0

#129 jorko8111

jorko8111

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2332

01 декември 2014 - 07:37

Да не са пренатегнати клапаните че ако нямат лек луфт кобилиците на горе и на далу също няма да запяли
  • 0

#130 alexx_1990

alexx_1990

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 15

01 декември 2014 - 21:49

Колега може въпроса да ми е глупав ,но как да проверя в кой момент точно дава искрата?Датчика мисля че работи защото с мултицет замервах и него и другия датчик който имам за инжекционовия 250 кубиков Ексайтинг и показваха еднакви омове,а и ако не работи няма ли изобщо да не дава искра ??Относно това дали е зацепен правилно немога да ти отговоря въпреки че ми е минавало през главата тъй като майстора ми викаше че начина на зацепване е само 1 .Ако ще помогне по някакъв начин ще ви кажа че когато го зацепи и буталото беше горе както и маховика на белег , то двата клапана бяха затворени а зъбното колело на разпределителния на белег !Компресията не съм я мерил защото разчитам на това че е с нови сегменти ,но като си сложа пръста на  мястото на свеща усещам че духа .Относно клапаните преди време когато започнахме да го зглобяваме колегата "Musster" ми даде таблица в която пишеше колко да се направи луфта на клапаните и по нея сме ги правили ..
  • 0

#131 genchev_f12

genchev_f12

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2551

02 декември 2014 - 19:05

• Здравейте Колеги !!Преди време писах тук за едно Кимко Ексайтинг което дойде при мен с половин двигател !!След малка консултация с вас реших че е по добре да купя двигател втора ръка и така и направих !! Двигателя който купих обаче незнам дали споменавах в предишни постове беше от инжекционов 250 кубиков Ексайтинг(моя карбуратор 250) .Направих му основен ремонт (верига,сегменти,семеринг и непомня още какво) тъй като исках да стане както трябва, а и по между другото смених и стартер както и акумулатор  .След като сглобихме мотора с моя майстор(той е автомобилен майстор) и сложих двигателя на мотора той не запали  !След консултация с майстори занимаващи се с мотори разбрах от тях, че мотора не пали поради това че маховика е различен на инжекциона и карбуратора !Намерих маховик,купих го,сложих го след като ремонтирах и статора който беше окъсил ,а също така и удължих кабелите на датчика който подава импулса след като маховика мине с пъпката през него, тъй като кабелите се бяха оголили и закъсали !!Събрах всичко отново и мотора отново не запали !?скра идва до свеща,гориво идва до карбуратора,а самия карбуратор го давах на майстор който каза че всичко е ок с него !!Предполагам че вече просто трябва да го закарам при някой майстор който все пак с това се занимава и това му е работата ,но все пак исках първо да ме посъветвате дали мога да опитам още нещо да направя сам ?
Алекс , на финалната права си вече , т.е. запали ли  вече  това Кимко.
  • 0

#132 jorko8111

jorko8111

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2332

02 декември 2014 - 20:01

Щом е направен както трябва тогава трябва да запали аз един бургман правих същия проблем човека вика нов акомулатор три пъти до край го е изхабява и зарежда и не пали пръснах му с спринцовка в цилиндара бензин обаче обилно и запали веднага работи 4-5секунди перфектно и изгасна от там веднага се реши проблема беше в карбуратора жигльора горивния се беше заплескал така че не знам какво да те посъветвам
  • 0

#133 jorko8111

jorko8111

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2332

02 декември 2014 - 20:04

Дано да го запалиш пиши ква му е била болката като го излекуваш
  • 0

#134 alexx_1990

alexx_1990

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 15

03 декември 2014 - 01:01

Благодаря ви колеги за отзивите !!!Ще го запаля това е сигурно!!Както каза колегата "Genchev" на финалната права съм,така че няма къде да ходи да не запали!! Когато го запаля ще пиша да ви кажа какъв е бил проблема ! :):):)
  • 0

#135 alexx_1990

alexx_1990

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 15

03 декември 2014 - 13:47

Колеги Здравейте !! Пиша ви за да ви кажа ,че мотора запали !! Днес се разбрах с 1 човек който е в час с моторите и дойде да го погледне обясних му всичко какво съм правил и т.н и човека с размяна на 1,2 маркуча го запали !! Мембраната която е в карбуратора е закъсана на 2 3 места,но ми бяха казвали че тази мембрана играе роля само когато се подава гас ,а за работа на място и палене не играела роля,но човека ми каза че не е така и трябва да я сменя !! ?наче мотора запали оставихме го 4,5 мин да работи давахме му гас всичко е ок !!Относно тази мембрана може ли да ми кажете от къде да я взема защото аз проверих на 2,3 места и не я намерих .
  • 0

#136 musster

musster

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 722

03 декември 2014 - 15:03

http://www.dianamoto...odels=&ch=2&l=1

Обади им се и питай.
http://v-moto.net/in...emart&Itemid=30
  • 0

#137 alexx_1990

alexx_1990

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 15

03 декември 2014 - 19:47

Благодаря ти колега!! Още утре ще се обадя да видя дали я имат в наличност и да я пращат ! ;)
  • 0

#138 jorko8111

jorko8111

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2332

04 декември 2014 - 08:20

Браво запали го най накрая той е бил дребен проблем но като незнаем.. с здраве да си го караш колега
  • 0

#139 genchev_f12

genchev_f12

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2551

04 декември 2014 - 18:24

Колеги Здравейте !! Пиша ви за да ви кажа ,че мотора запали !! Днес се разбрах с 1 човек който е в час с моторите и дойде да го погледне обясних му всичко какво съм правил и т.н и човека с размяна на 1,2 маркуча го запали !! Мембраната която е в карбуратора е закъсана на 2 3 места,но ми бяха казвали че тази мембрана играе роля само когато се подава гас ,а за работа на място и палене не играела роля,но човека ми каза че не е така и трябва да я сменя !! ?наче мотора запали оставихме го 4,5 мин да работи давахме му гас всичко е ок !!Относно тази мембрана може ли да ми кажете от къде да я взема защото аз проверих на 2,3 места и не я намерих .
Ами пишеш че сте го сглобявали със твоя майстор,  на всичкото отгоре си се консултирал и със други майстори занимаващисе със това.След като сте наредили и сглобили всичко,  дето се казва от-до , как един от тези всичките твои майстори не се е сетил при прегледа и поставянето на карбуратора,  да се сети да развие и свали капачката от-горе и да погледне и прецини във какво състояние е мембраната,  т.е дали е годна за експлоатация , или не.Но все-пак най важното е че вече си го запалил,  т.е. си му чул гласът и си разрешил загадката.
  • 0

#140 zero

zero

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2092

04 декември 2014 - 21:47

Ми как, на майстори и наркомани вяра да нямаш :)
  • 0