•         

Всичко за Kymco Xciting 250/500 cc

Kymco Xciting 250 500 cc

#261 musster

musster

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 722

10 януари 2016 - 21:04

Как да не съм споменавал. Малосито го взех преди две години. То тогава заради него почнах да си правя експерименти и да изцеждам душата на мотора.
  • 0

scooterhouse.net

#262 zero

zero

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2092

10 януари 2016 - 21:05

Ясно, тогава още ме е нямало :)
  • 0

#263 jorko8111

jorko8111

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2332

10 януари 2016 - 21:08

Между другото, аз до сега проблеми с карбуратора не съм имал. Правих ремонт на двигателя на 65000км. Ама там е от главата ми ходех по разходки с пистарки и видя доста юркане машинката, по едно време се мъчих да го накарам да вдигне 200 ама на 180 скъса ремъка. Та ето сега съм с чисто нов мотор с вариатор малоси и друг акъл.

Sent from my HM 1S using Tapatalk
Е да ама колкото и да го зориш 65000км за ремонт  са много малко за 500сс скутер освен ако не въртян километража.Между другото и този човек днес ми каза че е сменял вериги клапани и вала и ми стана странно на25000км или е бил поне 5 пъти по толкова
  • 0

#264 musster

musster

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 722

10 януари 2016 - 21:23

Не знам много ли са малко ли са. ?здухал беше гарнитура на главата от там е влизало вода в цилиндъра по малко като изстине кондензира по свещта и карба от там трудно палене. Въртя неще вадя свещта мокра с бензин подсушавам я и палеше от раз после на магистралата на пълна газ да се отпуши уж ама не. Така му навъртях 4000км докато не потече и навън от гарнитурата. Като я свалих да я сменям се оказа и пукнато бутало. Преди това му мерих компресията показа 13 както е по мануал. Та така за норматив му направих ремонт частите дойдоха от Гърция за 10 дни поръчах ги от никомотор.
  • 0

#265 chris_

chris_

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 15

08 февруари 2016 - 22:30

Здравейте колеги, скоро май и аз ще се присъединя най-нахално към клуба на кимковците :D. ?нтересно ми е, тъй като не съм запознат, каква е разликата между карб и инжекцията? В смисъл на вървене, разход, поддръжка и надеждност. Не можах да намеря конкретно сравнение за точно този модел. ?наче "скутерчето" много ми се лепна присърце откакто разгледах едно на едно приятелче (за съжаление не можах да го покарам тогава). Чудя се между ексайтинга и маджести 400, като г/д ексайтинг карб и маджести инжекция вървят в един ценови диапазон до колкото видях.
  • 0

#266 tesko

tesko

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 245

09 февруари 2016 - 17:40

? аз и ?цето сме с 500 карбове( на Камелия не знам дали е карб.) и за разхода може всеки да ти каже различно спрямо стила си на каране. Моя гори с двама души (аз 98 кг. мойта 55) към 6.5 - 7 в града без да го скокам. ?звън под 5 не съм го свалял. Много е удобен ( поне за мен) за дълго каране , тежък е и стабилен , не много маневрен в тесните градски улички ( главно зарад килограмите си). Бе с две думи бива зверчето. Само те моля НЕ копувай най- евтиния който намериш , за да не патиш като мен ( не че другата крайност ти дава някаква гаранция) . п.п. малко ми е къс - не мога да си изпъна краката. :lol:

Sent from my Guru__GX using Tapatalk
  • 0

#267 zero

zero

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2092

09 февруари 2016 - 18:11

То и на мен е къс, днес тествахме един за бъдещ колега, ама аз не сядам на мястото на водача, ами сядам от зад на място на пасажера, и от там вече ми е супер удобен да си изпъна краката на пред :) На Камелия е инжекция, тя за тва от как го е купила повече не влиза в форума , няма кво да пита :)
  • 0

#268 musster

musster

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 722

09 февруари 2016 - 18:59

То и на мен е къс, днес тествахме един за бъдещ колега, ама аз не сядам на мястото на водача, ами сядам от зад на място на пасажера, и от там вече ми е супер удобен да си изпъна краката на пред :) На Камелия е инжекция, тя за тва от как го е купила повече не влиза в форума , няма кво да пита :)
На Камелия също е карбуратор.
  • 0

#269 zero

zero

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2092

09 февруари 2016 - 19:16

Тъи ли, склерозата не прощава никому :)
  • 0

#270 orlinkata

orlinkata

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2

09 февруари 2016 - 19:32

Здравейте колеги,от днес вече и аз съм член на феновете на Кимко Ексайтинг 500,благодаря за съдействието на колегите musster и zero!Надявам се да съм направил добър  избор с конкретния мотор,лека вечер на всички!
  • 0

#271 zero

zero

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2092

09 февруари 2016 - 19:42

Айде да ти е честит, със здраве и безаварийно най вече :) пък като го лъснеш и обслужиш пусни някоя снимка да го видим в истинската му светлина :)
  • 0

#272 orlinkata

orlinkata

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2

09 февруари 2016 - 20:24

Благодаря,задължително ще има форосесия!
  • 0

#273 Митака1

Митака1

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1006

09 февруари 2016 - 21:49

Честито колега,със здраве да си го караш.? айде още един член към бандата на Шаро :)Събираме се от Варна групичка да джиткаме,ако искаш преглеждай и темата за срещи във Варна....правим си разходки тук там....
  • 0

#274 jorko8111

jorko8111

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2332

10 февруари 2016 - 08:14

На камелия е карбуратор разход с мъжа и двамата(тя40 игнат към120) до морето 4и малко но на доста места каза че е вдигал 170 лятото смени съединителя и лагери на предната джанта друго не му е правила и е много доволна от него
  • 0

#275 jorko8111

jorko8111

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2332

10 февруари 2016 - 08:16

Здравейте колеги,от днес вече и аз съм член на феновете на Кимко Ексайтинг 500,благодаря за съдействието на колегите musster и zero!Надявам се да съм направил добър  избор с конкретния мотор,лека вечер на всички!
Честито и много безаварийни километри
  • 0

#276 jorko8111

jorko8111

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2332

10 февруари 2016 - 08:17

Как пък един няма за срещи в пазарджик :D
  • 0

#277 zero

zero

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2092

10 февруари 2016 - 08:29

На камелия е карбуратор разход с мъжа и двамата(тя40 игнат към120) до морето 4и малко но на доста места каза че е вдигал 170 лятото смени съединителя и лагери на предната джанта друго не му е правила и е много доволна от него
От де ги знаете тея подробности бре, да си нямате друг форум :)
  • 0

#278 jorko8111

jorko8111

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2332

10 февруари 2016 - 08:40

По телефона и лятото се събираме и се возим тя е главен организатор на групата като има сбирка пише в фейса и който иска се включва
  • 0

#279 chris_

chris_

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 15

10 февруари 2016 - 09:23

? аз и ?цето сме с 500 карбове( на Камелия не знам дали е карб.) и за разхода може всеки да ти каже различно спрямо стила си на каране. Моя гори с двама души (аз 98 кг. мойта 55) към 6.5 - 7 в града без да го скокам. ?звън под 5 не съм го свалял. Много е удобен ( поне за мен) за дълго каране , тежък е и стабилен , не много маневрен в тесните градски улички ( главно зарад килограмите си). Бе с две думи бива зверчето. Само те моля НЕ копувай най- евтиния който намериш , за да не патиш като мен ( не че другата крайност ти дава някаква гаранция) . п.п. малко ми е къс - не мога да си изпъна краката. :lol:

Да видях, че се продават няколко за под 2000лв., което ме учуди доста... Благодаря за съвета все пак, огледал съм се в един портокалов за около 2500 мисля че беше. Малко ми е ограничен избора, тъй като хич не ми се иска да купувам от вносители/автокъщи, защото съм си патил, но и това не е гаранция, разбира се. ?ска ми се да е инжекцион, заради разхода и "безпроблемността". Все пак ще го карам дълго време ако го взема. :)
  • 0

#280 kamelia

kamelia

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 142

28 февруари 2016 - 15:54

Честито на Колегата за избора,много се радвам че групата на кимковците се увеличава.Аз лично му навъртях на ,моя за сезон 2015 почети 10 000 км,удобен е за дълъг път пък и набира звяра,не се пъне ама хич,малко да ви кажа ми е твърда седалката но ще я променя и нея този сезон,ще стане решено е,Жоро да подчертая 55 кила съм шшшшш с мен в града 5 на 100 извън градско пак с мен 3 - 3,5.?цето много ми помага със съвети и опити за което много благодарско,?цето е пич голям.Аз след като го закарах при един майстор в Перник проблем с паленето нямам,не каза какво е било и какво е правил но срещу 100 лв Портокала заспа,По едно време се бях побъркала да го сменям за друга марка но бързо се отказах.Тц няма смяна само каране и кефене.За този сезон ще е само седалка нова пък за по натам може и нещо по голямо кипрене и глезотийки.

Успех Кимковци,само каране и никакви ремонти. :scooter:
  • 0