•         

Aprilia Atlantic 500 Sprint

Номер на двигател ?

#41 Хиената

Хиената

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 161

11 февруари 2017 - 19:10

Днес пристигнаха гарнитурите и газ към мотора да сглобявам. Поръчах ги от един великотърновски сайт http://shop.ml-racin...500:56223/shop/ в понеделник и вчера ми се обадиха, че са пристигнали. Препоръчвам ги.
Днес успях да затворя капака на двигателя, поиграх си преди това около 2 часа докато сглобя водната помпа. После сменях гарнитура на капака на клапаните, че имаше теч и там 2 часа разглобяване - трябваше да свалям легена под седалката. Утре живот и здраве ще довършвам.
  • 0

scooterhouse.net

#42 Old style

Old style

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 126

11 февруари 2017 - 19:42

успех
  • 0

#43 Хиената

Хиената

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 161

12 февруари 2017 - 18:25

успех
Колега днеска греда. Чудя се нещо съм объркал в монтажа на водната помпа или импелера от новия кит Викма е боклук.
Това се получи докато държах на обороти и зяпах мултицета, че и със зареждането нещата не са съвсем наред.

• 0

#44 Old style

Old style

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 126

12 февруари 2017 - 21:12

Лошо.Най вероятно новата перката е малко по-голяма и опира в корпуса.Пробвай със старата перка и болт.
Провери ли дали  си зацепил оста правило ?
  • 0

#45 Хиената

Хиената

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 161

12 февруари 2017 - 21:54

Лошо.Най вероятно новата перката е малко по-голяма и опира в корпуса.Пробвай със старата перка и болт.
Провери ли дали  си зацепил оста правило ?
По-широка ли искаш да кажеш колега, защото от "задната страна" има малко ожулено. Старата перка е налична и даже я навъртях одеве, но стана късно и си тръгнах. Болт...би ли пояснил?
Вчера много си играх докато напасна капака именно заради зацепката. Мисля си, че ако не е зацепена няма да може да се затвори капака плътно, както се затвори. После тя все пак повъртя малко днес, което ме кара да мисля, че е зацепена. Ти как процедира? Как се проверя има ли си начин, белязка нещо такова?
  • 0

#46 Old style

Old style

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 126

13 февруари 2017 - 06:47

С по различна форма исках да кажа. ? при мен имаше следи от търкане на перката в охлюва. ?мах предвид старата перка с бронзовата гайка, но гледам че съм написал болт в по горния пост. А за  зацепването - след като нагласиш капака , преди да го притиснеш плътно, много внимателно и бавно завърташ перката и оста - когато зацепи се усеща. За зареждането - остави я да поработи - и при мен беше така в началото , после се оправи. Акумулатора ти хубав  е?
  • 0

#47 Хиената

Хиената

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 161

21 февруари 2017 - 20:09

Колега Олд Стайл оправих мотора, но се наложи намесата на майстор, както и ново реле. Оказа се, че съм имал изгорели захранващи кабели. Явно предишния собственик бая време го е карал презареждайки и за това са изгорели кабелите. Майстора ми оправи и Рън стоп-а. Относно алармата, се отказах да я слагам наново. В самата кутийка на алармата  има отделна батерийка, която като се прецака и почва да пищи когато си иска. Поздрави.
  • 0

#48 Old style

Old style

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 126

21 февруари 2017 - 20:28

Колега Олд Стайл оправих мотора, но се наложи намесата на майстор, както и ново реле. Оказа се, че съм имал изгорели захранващи кабели. Явно предишния собственик бая време го е карал презареждайки и за това са изгорели кабелите. Майстора ми оправи и Рън стоп-а. Относно алармата, се отказах да я слагам наново. В самата кутийка на алармата  има отделна батерийка, която като се прецака и почва да пищи когато си иска. Поздрави.
Радвам се че си се справил с проблемите . Пожелавам ти много безаварийни километри и положителни емоции.
А аз утре се каня да покарам малко и да видя след зимните заигравки какъв е резултата.
  • 0

#49 ichi

ichi

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 185

13 март 2017 - 12:50

Aprilia atlantic sprint 500,x9 :)

• 0

#50 Хиената

Хиената

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 161

13 март 2017 - 13:45

Браво колега тунинговал си Атлантика, добре изглежда....Каква задна джанта си му сложил?
  • 0

#51 ichi

ichi

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 185

13 март 2017 - 14:50

Scarabeo 500
  • 0

#52 Хиената

Хиената

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 161

13 март 2017 - 18:24

Джанти 16 " ? нещо преправя ли се или пасват точно.
  • 0

#53 ichi

ichi

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 185

13 март 2017 - 19:09

Трябва да се повдигне от стойките на амортесьорите,защото опира в коша и спирачния апарат се мести вътре в джантата.Спирачния мъркуч се удължава с преден от Мазда :).Друго всичко става.Ползата е,че недруса като с 14-ката.
  • 0

#54 Хиената

Хиената

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 161

13 март 2017 - 19:35

Трябва да се повдигне от стойките на амортесьорите,защото опира в коша и спирачния апарат се мести вътре в джантата.Спирачния мъркуч се удължава с преден от Мазда :).Друго всичко става.Ползата е,че недруса като с 14-ката.
:thumbup: Наистина подрусва с 14"
А как му е поведението на мотора с този цолаж? Усеща ли се някаква негативна разлика? Мерил ли си го колко се е повдигнал от фабричните 795мм височина на седлото.
пс.колега ако не ти представлява проблем би ли пуснал още малко снимки, стига да имаш разбира се.
  • 0

#55 ichi

ichi

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 185

13 март 2017 - 20:08

Само задната джанта я смених.Разликата във височината след повдигането е 4-5см.,поне с толкова удължих централната стойка.Поведението си е същото.

• 0

#56 Хиената

Хиената

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 161

13 март 2017 - 20:15

Харесва ми стойката му и как се е запълнило пространството между подкалника и джантата.
  • 0

#57 ichi

ichi

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 185

13 март 2017 - 20:21

Да по-вирнат е,иначе с 14-ката е като немска овчарка :)Ето го в Трансалпин.

• 0

#58 ichi

ichi

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 185

14 март 2017 - 20:15

Колеги,трябва някой ден да направим среща на спринтовете ?

• 0

#59 boda

boda

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 819

16 март 2017 - 19:57

Колеги,трябва някой ден да направим среща на спринтовете ?
ехаа синята птица с тия очета-много добре. поздрави на майстора и компанията! :thumbup: :smileys-beer-817053:
  • 0

#60 ichi

ichi

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 185

16 март 2017 - 20:59

Ей,ти се загуби.Трябва пак да направим нещо организирано :) 1 април мисла да мина до ринг мола на изложинието.
  • 0