•         

Ще стане ли добър ? Ще се изправи ли ?

#1 MaStErSaN

MaStErSaN

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 12

16 юни 2015 - 23:44

Здравейте ! ?мам малагути ф15 , целият е сток
Смятам да му слагам:
Ауспух: Leo Vince TT
Вариатор: Malosii Multivar
Съединител: Malosii Delta
Ремък: Malossi Kelvar
Пружини: Malosii жълти и централна жълта
Ролки: 4,8 грама на malossi
Ще се изправи ли ? Някакви настройки по карбуратора трябва ли да направя заради ауспуха или от тунинг частите ще се съчетае ?
  • 0

scooterhouse.net

#2 hristonikola

hristonikola

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 914

17 юни 2015 - 03:42

кит забрявяш кит без кит нищо не правиш един малоси спорт си земи и тогава мисли за друго
  • 0

#3 Mishonata

Mishonata

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 320

17 юни 2015 - 06:01

Едиственото което ще се получи след поставянето на тези части е, че ще е по пъргав, нищо друго и тези ролки според мен ще са леки. Ще навърташ масура мотора ще се реже на място и след секунда две ще тръгва ако това целиш ще го постигнеш.
  • 0

#4 MaStErSaN

MaStErSaN

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 12

17 юни 2015 - 07:07

Ами дайте някакъв съвет какво да сложа , какво да направя ? :)
  • 0

#5 Mishonata

Mishonata

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 320

17 юни 2015 - 08:54

Ако го искаш за стънт си купи и един кит, Мото форс, Малоси нещо хубаво и качествено, иначе по тоя начин използваш максимума от кубатурата в момента.
  • 0

#6 MaStErSaN

MaStErSaN

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 12

17 юни 2015 - 10:41

Тоест ако взема и кит , ще става за кантар и стънт ?
?скам също и да попитам , понеже в момента съм поставил ауспуха и е съвсем ясно , че мотора не върви в момента с него. След поставянето на изброените от мен части , мотора ще се оправи ли или трябва да правя настройка на карбуратора ?
Поръчвам от тука : https://www.scooter-...2004/Cylinders/ кажете кой предлагате за една стандартна цена :)
  • 0

#7 Mishonata

Mishonata

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 320

17 юни 2015 - 11:33

Разбира се, че ще трябва настройка поставянето на частите е най лесно, настройката е важна след това. А и друго трябва да смениш карба за може го го храни подубаващо. Но ако си решил да правиш всичко това имай на предвид, че разхода ще стане двоен. :) ?наче идеята ти е супер. :)
  • 0

#8 MaStErSaN

MaStErSaN

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 12

17 юни 2015 - 12:00

Благодаря ! За сега ще сменя нещата по трансмисията , които съм изброил по-горе , ще се направят настройки , ще видя как ще върви моторчето , а след около месец като си изработя пари ще мисля за цилиндъра и карбуратора за които ми споменавате. Надявам се да стане бегачка ;д Той сега стоков съм вдигал 95 , мисля че не е нормално за един 50сс без тунинг...
  • 0

#9 fr0ntable

fr0ntable

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 498

17 юни 2015 - 19:09

Според мен пък ще се кантари..те стокови кантарат пък ти с тия части да не можеш..аз карам ф12 само с ТТ и стара си е задоволителен изправя се с леко дърпане..кита се слага ако искаш да кантариш само с газ..но според мен не взимай съединителя и ремъка за тези пари ще си вземеш кит а с него разлика ще има доста дори и да се кара с 12-ска карб но настройката трябва да бъде перфектна !!
  • 0

#10 MaStErSaN

MaStErSaN

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 12

17 юни 2015 - 21:23

Благодаря и за твоя съвет ! :) За сега ще взема частите , а нататъка ще мисля за кит
  • 0

#11 MaStErSaN

MaStErSaN

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 12

18 юни 2015 - 08:53

Също искам да кажа , за дето си ми казал да не взимам съединител , просто няма как...спешен ми е. Стоковият е заминал и е изпилен от всякъде , няма кво да се мъча , трябва ми нов.
Абе да ви попитам , ако камбаната ми е 107мм , съединителя и той ли е 107 , че да не взема да се прецакам нещо ;д
  • 0

#12 stefandelev

stefandelev

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 148

18 юни 2015 - 11:44

за стънт сет мога да ти препоръчам: 1.Малоси Спорт 70цц
                                                              2.карбуратор 17,5
                                                               3.съединител мотофорс в2 регулируем
                                                                4.лео винче ТТ
                                                                 5.централна жълта или червена
                                                                  6.малоси мултивар
                                                                   7. 5грама ролки на малоси
и ще се изправя много и ще върви много :)
  • 0

#13 MaStErSaN

MaStErSaN

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 12

18 юни 2015 - 13:39

А вал не трябва ли да се смени ?
  • 0

#14 Mishonata

Mishonata

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 320

18 юни 2015 - 15:31

Ако не сменяш кита не е проблем, смени му нещата който си си намислил покарай го пък тогава прецени ще слагаш ли кит.
  • 0

#15 MaStErSaN

MaStErSaN

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 12

18 юни 2015 - 15:44

Щот тука четох ако е спорт кит не се нуждае от вал
  • 0

#16 Mishonata

Mishonata

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 320

18 юни 2015 - 18:53

Баце четенето е хубаво, придобиваш представа, но според мен сложи си аспуха, един вариатор Малоси мултивар, ролки сам ще прецениш но според мен между 5.5 и 6.5 грама, ремък какъвто си решиш но ако си Минарели си вземи 651х16.5 ако сегашния ти е 747х16.5 една централна жълта Малоси, съединителя казваш, че е за смяна накови му феродо смени му и малките пружинки ако искаш направете една центровка на карбуратора пробвай си мотора и ако те кефи не се занимавай с кит не, че нещо скъпо е. Ако имаш възможност си купи стига да искаш но един мотор е 1000 лева примерно и след тва още толкова та и повече за да стане резачка. А относно това дали се зарибяваш по стънт, това са умения, които се усвояват, смисъл ако усещаш че ти се отдава давай усъвършенствай се, но мое мнение това не е за всеки. Ето аз усещам, че не мога и не се опитвам правя други щуротии, но това не. Друго ще паднеш после трябва да оправяш пластмаси да пребоядисваш, ти си знаеш но използвай макса от тези 50 кубика, пък след това помисли искаш ли да го правиш 70. Успех :)
  • 0

#17 PhantomF12

PhantomF12

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 37

18 юни 2015 - 22:01

Лошото при 50-ките е ,че всичко е до проба.Трябва ти да усетиш дали ти харесва как върви,няма как някой да ти каже . :) За това и са с не толкова скъпи консумативи.
  • 0

#18 MaStErSaN

MaStErSaN

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 12

19 юни 2015 - 18:32

Ами аз вече купих частите , само съединител ми остана.
Бях попитал но никой не отговори , ако камбаната ми е 107 мм , колко ми е съединителя ?
  • 0