•         

Suzuki Burgman 400 к7 виене в скоростната кутия

#1 Stanimir_92

Stanimir_92

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 1

04 март 2016 - 14:05

Здравейте приятели .
?мам следния проблем с мотора , след като го покарам малко в скоростната кутия при подаване на газ същевременно се чува едно виене .
Моля за мнения на колеги със същия или подобен проблем , и какво да направя за да го отстраня , Благодаря :)

• 0

scooterhouse.net

#2 ivan6333

ivan6333

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 62

01 април 2016 - 21:00

Здравей колега! Аз имам 400 куб. 2002 г. , не знам как е устройството при твоя, но в редуктора трябва да има 200 гр. масло, не помня вискозитет. На какво казваш скоростна кутия? Този скутер е автоматик има вариатор, ролки, съединител, камбана, при промяна на оборотите всичко се движи с различна скорост. Ако тези части не са в норма (има данни в мануала за модела) може да е от всичко. Отвори го и ще разбереш. Моят миналата година като започна да вие се наложи да сменя съединителя, феродото се беше износило и стържеше на голи накладки. На модела 1999-2002 г. съединителя се продава комплект с корпуса, малките пружини и челюстите, струва (не от Сузуки) между 120-140 лв. Аз налепих ново феродо (имаме майстори тука :) ) и ми излезе 30 лв., сега мотора ми лети :).
Критерий за износен съединител е тръгване на по-високи обороти, ако тръгва и на по-ниски търси проблема в останалите места.
  • 0