•         

Заден амортисьор за Johnway Speedy

китайски скутер Johnway Speedy заден амортисьор

#1 ViPeRz

ViPeRz

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 4

03 май 2016 - 22:36

Здравейте приятели ! Отскоро се чудя как точно да избера амортисьор за скутера ми - китайски е , но съм доволен от него .. Дължината на амортисьора ми е 295-300 мм. обаче не знам какъв точно амортисьор ще пасне на китайски , щото все пак не е Ямаха да напиша амортисьор за Ямаха .. При мен не става това .. Трябва ми по старателно търсене , защото долу където се захваща амортисьорa си има специфична особеност при мен -  http://s32.postimg.o.../kymco.jpg  Там където се захваща  амортисьора от едната страна се стеснява захватa , затова става малко трудно да си намеря  амортисьор .. Попринцип  амортисьорa на тази снимка е на Кимко , но все пак не знам дали ще пасне на моя затова не бързам изобщо да купувам и се съветвам с вас .. Ако може и да ми кажете щом моя  амортисьор е 300 мм , с около 400мм дали ще бъде нормално да го заменя  или е прекалено , или пък не е достатъчно за да има голяма разлика .. Ако може да ми препоръчате  амортисьор по конкретно щото аз разглеждам разглеждам ама не мога да преценя .. За жалост  амортисьорът вече е монтиран на скутера и няма как да го доизмеря , защото аз измерих само  амортисьора , но забравих да измеря местата където се захваща .. Дано да не бъде голям проблем , но явно ще е щото моя скутер е китайски и всяка подробност е от значение щото части за него трудно се сменят с други .. Та да обобщя въпроса си , че се впуснах в дълбоки обяснения - Какъв  амортисьор е подходящ за моя скутер Johnway Speedy ( ако е нужно мога и по нататък да кача негова снимка ,защото гледам че май няма постове за него) , с подходящ размер и захват ( не искам да експериментирам..)

Благодаря Ви предварително :)
  • 0

scooterhouse.net

#2 mad.max

mad.max

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 914

09 май 2016 - 22:55

Аморт се мери на дължина от център до център на отворите за захващащите го болтове. Търсиш аморт с подобна дебелина на пружината, сходен захват, и същата или макс  3-4см повече дължина.
  • 0

#3 vaniooo17

vaniooo17

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 548

10 май 2016 - 07:57

мотора с какъв тип двигател е?минарели?пиаджо?
  • 0
yamaha champ(SOLD),honda dio(SOLD),lifan 125cc 4t(SOLD).BENELI NAKED tuning(SOLD),piaggio xv 150 cc 2t LC(USE),Piaggio Beverly 200cc 4T LC(USE)

#4 ViPeRz

ViPeRz

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 4

17 май 2016 - 10:38

Аморт се мери на дължина от център до център на отворите за захващащите го болтове. Търсиш аморт с подобна дебелина на пружината, сходен захват, и същата или макс  3-4см повече дължина.

Ами първоначално аз го измерих целия , смисъл от горе до долу и излезе около 33-33.5 и после нямах възможност да го измеря самостоятелно и го измерих когато беше на скутера и излезе че от център до център на захващането е около 295-300мм.

мотора с какъв тип двигател е?минарели?пиаджо?

Ами не мога да ти отговоря за жалост на въпроса .. Мотора да ти кажа е доста неизвестен и нищо не мога да намеря за него , тъй като в талона не е записан модела на мотора .. На двигателя пише HAMACHI , не знам дали е свързано с твоя въпрос , но ако има нужда от снимки мога да предоставя само кажете ..
  • 0

#5 vaniooo17

vaniooo17

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 548

17 май 2016 - 13:34

защото имам амортисьор който може да ти свърши работа,толкова е дълъг колкото казваш,отдолу е на вилка,а отгоре е ухо,с тампон вътре http://scooterclub-b...ели-хоризонтал/
  • 0
yamaha champ(SOLD),honda dio(SOLD),lifan 125cc 4t(SOLD).BENELI NAKED tuning(SOLD),piaggio xv 150 cc 2t LC(USE),Piaggio Beverly 200cc 4T LC(USE)

#6 ViPeRz

ViPeRz

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 4

18 май 2016 - 10:08

защото имам амортисьор който може да ти свърши работа,толкова е дълъг колкото казваш,отдолу е на вилка,а отгоре е ухо,с тампон вътре http://scooterclub-b...ели-хоризонтал/

На мен ми трябва различен захват - http://s32.postimg.o...hy26d/kymco.jpg
  • 0

#7 vaniooo17

vaniooo17

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 548

18 май 2016 - 15:02

ми да бе,то е това,не гледай че вилката е сгъната там,измери долу където е болта,растоянието между страните на вилката,според теб има ли смисъл от това разширение,след като там къде се хваща се свива,просто такъв е модела на амортисьора,друга е вече работата ако на картера ти има такава чупка,което не ми се вярва да е така,и размера виж там кадето е тампона,и вътре в тампона също,ако съвпадат размерите мога да ти го пратя,да го пробваш,ако не стане ще ми го върнеш,проблем няма
  • 0

#8 motoristo0

motoristo0

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 613

27 май 2016 - 07:15

Амортисьора на колегата ще ти стане..
  • 0