12 юли 2016 - 07:48
Ами аз затова пуснах темата , за да споделят колеги ако знаят и са си правили някъде на по-нормални цени от 80-90 лв. , а иначе на тази цена правят навсякъде и изобщо нямаше да отварям темата тука
Ама все някой "гъзар" се изказва как не било скъпо това, как като ми е скъпо да не взимам и защо карам такава хонда ,ако ми е скъпо... Хора нали сме тука за да си помагаме !! Какво лошо ,ако някой колега знае и си е правил такъв ключ за 50 лв. примерно, може да сподели и да имаме полза всички от това, а вие веднага започвате да лаете...

12 юли 2016 - 08:08
Хонда, хонда караш ама на колко години и каква и е стойноста????
Та ако има по-евтино защо не, не всеки има 100лв за ключ. Аз не виждам нищо лошо да се пита и на мен ми се виждат много.
Аз за това не си взимам Хонда, защото не мога да я подържам. Бях се засилил, но добре че имаме съфорумец които ме вразумява.
Та ако има по-евтино защо не, не всеки има 100лв за ключ. Аз не виждам нищо лошо да се пита и на мен ми се виждат много.
Аз за това не си взимам Хонда, защото не мога да я подържам. Бях се засилил, но добре че имаме съфорумец които ме вразумява.
12 юли 2016 - 08:26
Сетих се за ключар познат ми е ще питам кви пари иска и ще ти пиша
12 юли 2016 - 08:55
Ако човек може да си намери правилния ключ с чип и намери къде да му го нарежат, обучението съм го гледал в интернет на видео - не е някаква философия, ако имаш малко технически познания и инструменти. Но аз съм друг тип човек - предпочитам да плащам на специалисти, за да не бера ядове и да не си създавам работа и губивреме. А това винаги се плаща. ? на мен ми се стори скъпо, но при общ бюджет от 700 лева профилактика (плюс нови гуми и ксенон) преди старта на сезона, 100 лева не наклониха много везните.
Ако намериш по-евтин, пусни го из форума да се възползват хората. Но ме съмнява да извадиш повече от 10-20 лева разлика при някой...
Ако намериш по-евтин, пусни го из форума да се възползват хората. Но ме съмнява да извадиш повече от 10-20 лева разлика при някой...
12 юли 2016 - 11:21
не може да намери по евтин, а и не всеки може да го обучи, ако отидеш на ключар просто така да ти нареже ключ и д аго обучи няма да стане трябва и мотора да е там, само тогава може, в тоя ред на мисли маркоф спомена за клиповете в ютуб нищо сложно няма да си обучиш сам ключа, така че намери си една оригинална заготовка с чип ходи да я нарежат и после си ти. Цената на ключа е като всяка цена на средностатистически автомобил с по модерен имобилайзер. А за поддръжката на хондата.......... само ще се усмихна широко, добре че никои не ме вразуми и мене, че последния път когато ме вразумиха да не си купувам кола хонда станах специалист по всичко, след това не слушах никои и си купих та сега ми ръждяса инструмента в гаража
?скаш ли един съвет от мене, ходи си нарежи два обикновени ключа без имобилайзер, тоя с имобилайзера разглоби кората при патрона и го увии с тиксо около патрона на мястото където е четеца с имобилайзера, така винаги с каквото и да дадеш контакт хис системата ще си разпознава ключа и ти можеш и с отверка да палиш. Но тва е малко циганско изпълнение

12 юли 2016 - 15:02
Аз мога да ги обучавам но въпреки това не го правя.Купих си оригинален ключ от Хонда за 120 лв.Ключаря го наряза за 3 лв и сам си го обучих.Все пак това е инвестиция за лична сигурност.За да си спокоен.Никои не е казал че е наложаща.Аз си карах 4год само с 1 ключ пък нищо не е станало.Това че мотора е с 1 ключ се договаря за малка отстъпка при покупката,че после да не виеш че ти е скъп ключа.
Honda Nc 750xd
Honda lead 125 86'
Honda Foresight 250
Honda Silver wing 600
Honda Nc 750xd
12 юли 2016 - 15:17
Това с имобилаизера сме го правили и след 1 седмица и двата мотора ги гепиха.Единия го догониха и се оказа че с отверка са го запалили.Така че имобилаизера е нещо полезно и е сложен да предпазва от самозванци.То е ясно ще доиде ли спец няма какво да го спре но ситуацията тогава не беше такава
Honda Nc 750xd
Honda lead 125 86'
Honda Foresight 250
Honda Silver wing 600
Honda Nc 750xd
12 юли 2016 - 22:52
Колеги не ме разбирайте погрешно !! Аз темата я пуснах за обща полза и затова ,ако някой си е правил по-евтин ключ при някой ключар който не прави 400-500% печалба от един ключ да сподели с всички, защото и 20-30 лв. надолу все са от полза за всеки ... Също така ,чета из другите форуми за мотори, че много хора си поръчват такива заготовки от ebay за по 10-ина паунда с доставката и после си ги обучават сами по описаните схеми и пак им излиза на 1/3 от цифрите дето искат ключарите ! То е ясно,че ако няма свежи идеи и полезни контакти на такива ще си направя и аз един за 90-100 лв. и това е , защото офертата с тиксото и ключа под спойлерите не ме кефи много
) Та ако има хора дето са го гледали тоя филм с ключовете и имат оферти за по-ниски цифри да споделят тука , а иначе само си чешаме езиците без полза

15 юли 2016 - 19:21
Аз мога да ги обучавам но въпреки това не го правя.Купих си оригинален ключ от Хонда за 120 лв.Ключаря го наряза за 3 лв и сам си го обучих.Все пак това е инвестиция за лична сигурност.За да си спокоен.Никои не е казал че е наложаща.Аз си карах 4год само с 1 ключ пък нищо не е станало.Това че мотора е с 1 ключ се договаря за малка отстъпка при покупката,че после да не виеш че ти е скъп ключа.
Колега какво искаш да кажеш с това, че можеш да ги обучаваш , но въпреки това не го правиш.... а след това си написал ,че сам си си го обучил

15 юли 2016 - 19:50
Обучил съм си за собствени нужди.За близък също бих го направил,но не и за пари или да взимам хляба на хората които са учили за това.80 ле не е болка за умиране туй като най евтиния ключ е 10 лв а тези при ключара са далеч по хубави от тези за 10 лв.Та 10 кината за ключ.10 кинта да го нарежат.20 за транспондер.10 за Еконт.До тук са си 50 лв и имаш съмнителен по качество ключ които са го дялкали в Китай.За още 30 лв имаш ключ които не ти драска раката като го хванеш и е обучен.
Honda Nc 750xd
Honda lead 125 86'
Honda Foresight 250
Honda Silver wing 600
Honda Nc 750xd
18 юли 2016 - 16:13
Ами хубаво де, тоест ако си намеря заготовка с чип ти ще можеш да ми помогнеш и да го обучиш така ли ?
18 юли 2016 - 17:03
Писах ба близак.С теб дори не се познавам.
Honda Nc 750xd
Honda lead 125 86'
Honda Foresight 250
Honda Silver wing 600
Honda Nc 750xd
18 юли 2016 - 17:20
Аз не можах да си реша проблема с резервен smart key за Форцата. Във фирмения магазин ми искаха 750 лева и това е единствената възможност. В интернет попаднах на това: http://global.rakute...commend_item_en. Не зная доколко може да се разчита на този сайт.
18 юли 2016 - 19:05
Аз не те познавам ама ако беше от Пловдив щяхме да се пробваме да го обучим.
19 юли 2016 - 09:50
Писах ба близак.С теб дори не се познавам.
Добре поне ще ми кажеш ли на Silver Wing къде се намира тази букса към която трябва да се пусне захранване за да се вкара в програмиране мотора ?
19 юли 2016 - 10:26
Аз не бих казал.Разглабяш и търсиш.Само ще вметна че на моделите преди 2008 буксата не е червена като на масовите клипчета.Там моторите са 2008-2010 година.Сори брат всичко в тоя живот се заплаща.
Honda Nc 750xd
Honda lead 125 86'
Honda Foresight 250
Honda Silver wing 600
Honda Nc 750xd
20 юли 2016 - 09:08
Колегата "Тодоров" е прав - ако си давал пари за обучение и за книги да четеш и накрая да се раздавал на всеки и да няма възвращаемост на твоят труд...
Но поне го насочи къде да търси - аз като ме питат давам или препратки на книги или страници на ?нтернет пък от там насетне да положи малко усилия
...
Но поне го насочи къде да търси - аз като ме питат давам или препратки на книги или страници на ?нтернет пък от там насетне да положи малко усилия