•         

Смяна на реле регулатор Suzuki Burgman 250

#1 enviro

enviro

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 6

21 август 2016 - 20:55

Здравейте, имам скутер сузуки но скоро имах проблем с него закарах го на майстор и той видя че буксата на релето греела нещо си и акумулатора не се зареждаше добре макарче е бил и за смяна, та майстора изкарал двете букси и директно запоил кабелите един с друг и ги изолирал, след около седмица ми се наложи да го карам минах около 10км и започна да ми мирише на стопен кабел свърших си работата и директно обратно към сервиза човека го видя но нищо, реши да свали релето и видя че от долната страна е започнало да тече, но го върна обратно за да мога да се пребера до вкъщи, пребрах го и на другия ден ми дойде релето. преди малко реших да сляза да го сменя но видях че кабелите са запоени преди това незнаех какво точно е правено, гледаам също че новото реле е по голямо от това и незнам кабелите как трябва да са защото на новото има червен с черно , три черни, и един черно с бяло.
А старото е два черни, черен с бял, черен, и червен с черен. и незнам как трябва да ги направя точно
Забравих да спомена когато излязах преди малко уж да го сменям реших да го запаля с старото реле да видя с мултицет как зарежда акумулатора, но запали и тъкмо слагам мултицета изписа 12,6 или нещо такова заглъхна и изгасна, и повече неиска да запали върти без да пали
Дано съм бил изчерпателен и да съм се изразил както трябва, просто от работа не ми остава време да го закарам направо да го сменят от сутрин до вечер няма кога.
? също така гледам новото реле е малко по голямо от старото

• 0

scooterhouse.net

#2 krasy

krasy

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 255

23 август 2016 - 16:08

Размерът на релето едва ли е от значение.
Масовата схема е такава: В релето влизат 3 еднакви кабела от генератора. По тях идва променливо напрежение. което при разкачено реле може да достигне 50 волта.  На двата по дебели които остават излиза плюс и минус. Обикнавено са черен и червен. Намери схема в нета. Може и да е за друг мотор. Само на някои скутери е различна схемата и генератора не е трифазен но тя си личи и няма как да я сбъркаш. Все пак е добре да се обърнеш към човек който разбира.

От инсталацията на мотора идват 3 жълти кабела (от генератора)- свързваш ги с трите черни.  Остава да познаеш  +и -  на тях има ток директно от акумулатора и при загасен мотор.
  • 0

#3 enviro

enviro

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 6

23 август 2016 - 20:26

Да благодаря много така ги и свързах, но сега трябва да търся другаде приблема тъй като върти и не пали
Може ли да ме ориентирате с какъв ключ размер се сваля свеща да проверя да не е от нея?
  • 0

#4 krasy

krasy

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 255

24 август 2016 - 14:26

16 чупещ. аз си го правих сам, но и купешки трябва да стане.  Ако си уморил акумулатора и върти малко по бавно може да не запали. Пробвай да го заредиш.
  • 0

#5 enviro

enviro

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 6

24 август 2016 - 16:42

Въртях ама има ток ще опитам да сменя свеща да не би да не подава ток защото върти а не пали не остана време за каране но стават и такива неща
  • 0

#6 enviro

enviro

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 6

24 август 2016 - 21:51

Много ти благодаря колега минах след работа взех едно глухо ключе и я развих беше позацапана но и не беше изобщо хубаво стегната , зачистих я и запали веднага но ми се иска да купя нова щот въпросния майстор махна мойта денсо и сложи тази като каза с тая ще си по доволен от колкото с твойта новата. Но незнам каква свещ да купя и още едно въпросче сега другото реле е по големичко и сега си нямам представа как да го хвана имам възможност да му сложа само едно болтче
Това е снимка с новото реле свързал съм го със устар клема 2,5 кв

• 0

#7 krasy

krasy

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 255

24 август 2016 - 22:00

Свещтта се стяга много внимателно и не силно! Резбата е ситна и хилава.  Ситните резби правят повече сила на притискане от едрите при еднаква сила на стягане тоест умната !!!!   слагай едно болтче и една миша опашка....

Аз карам със свещ БОШ, на пук на общоприетите вярвания .Просто през 2007 година когато купих мотора не вярвах  че мога да намеря маркова свещ на нашия менте пазар.  Та отидох в магазин БОШ в Бургас и питах какво предлагат. ? купих 2 свещи по каталог за бърги 400. ? от тогава имам мотора вече 50 000 км. ? още карам с втората свещ. Не че първата се повреди или ме е изнудвала да я сменя.
  • 0

#8 enviro

enviro

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 6

24 август 2016 - 22:08

Да колега но докато поправя предния пост ми отне 15 мин от таблета хаха
А каквасвещ ще ми препоръчаш да взема защото искам да я сменя тази
  • 0

#9 krasy

krasy

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 255

24 август 2016 - 22:16

Хвалят NJK и DENSO
  • 0

#10 enviro

enviro

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 6

24 август 2016 - 22:27

Колега гледам и ти си от Бургас може да се видим гледам си на Ти с скутер бръгман да си кажеш мнението щот ми се струва че пеитриса един такъв като го запалих одеве.   :D
  • 0