•         

Запитвания, относно Piaggio Liberty 50s 4T

ауспух Piaggio Liberty

#1 Makarona

Makarona

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 6

13 април 2017 - 17:25

Здравейте всички!

Чета форума от около месец, но не съм писал до момента, тъй като съм доста "бос".

Миналата година си закупих скутера от заглавието и мисля, че дойде време да го ръчкам малко :)

Вече започнах със смяна на масла, ремъци, ролки и т.н. задължителни неща, иска ми се обаче и да махна стоковия ауспух и да сложа нещо, малко по-звучно и приятно на външен вид.
Проблема е, че все още не схващам какъв вид двигател(минарели, qbt и т.н.) има машинката и колкото повече чета, толкова повече се обърквам :)

Моля за съдействие по въпроса.

ПС:
Към момента за ауспух съм се насочил към репликите на Акрапович, визуално ми харесват, ако може ми препоръчайте от къде да си купя. Съжалявам и ако има такава тема, не я открих
  • 1
[size=3][/size]

scooterhouse.net

#2 Makarona

Makarona

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 6

15 април 2017 - 09:28

Ще вдигна темата с "новината", че реших, след като ще сменям ролки, да сложа направо мултивар и съединител Малоси :D
  • 0
[size=3][/size]

#3 mad.max

mad.max

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 914

18 април 2017 - 07:26

Най-доброто е спортен вариатор, но вече си се ориентирал.
  • 0

#4 Makarona

Makarona

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 6

19 април 2017 - 10:44

Тъй като съм много бос, приемам всякакви съвети!
В крайна сметка, може да превърна темата в проект, стана ми интересно :)
  • 0
[size=3][/size]

#5 Atanas4y

Atanas4y

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• МОДЕРАТОР
  • 1335

19 април 2017 - 11:21

Здрасти  добре дошъл в групата

значи като за начало може да се ориентираш във снянята на вариатор и пружини (централна и малки на съединител)

според мене точно сега няма да имаш нужда от смяна на съединителя освен ако вече  не е износен

моя съвет  е да сложиш малко по твърда централна пружина  със около 20-25% по твърда от стоковата ти и малки пружинки на съединителя 15-20% по твърди от стоковите
колкото до съединителя може да вземеш една шкурка р200(или нещо от тоя сор нали едричка и да го затъркаш феродото от горе  така прегорялата част ще падне и ще е като нов )

вариатор на малоси е много добър избор ще усетиш разлика в ускорението

по принцип вариатора върви с комплект ролки но когато смениши централната пруцина и малките ще усетиш дали му трябват по леки ролки от тези които са с вариатора

един вид това си е настройка на трансмисията трябва да се настрои така че да е в синхрон отварянето и затварянето на вариатора спрямо централната пружина (звучи сложно но не е не се плаши :D )

това са нещата от които ако ги направиш както трябва ще усетиш разликата

аупуха може и от него да има разлика защото газовете  ще излизат по бързо и двигателя издиша по лесно(например моя 150 кубиков скутер с друг отворен ауспух има разлика  и ускорява по бързо)

за по натам после има и китове  като този  но са си пари

http://www.rrd-prepa...erty-vespa.html

има и по скъпи цилиндри който не си стува да се взимат защото надхърлят 400 лв
  • 0

#6 Makarona

Makarona

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 6

19 април 2017 - 11:43

Благодаря за разясненията.
Колкото и да ми е неудобно, дали има възможност да ми посочите точния вариатор за мен?  Скутера е 2011 година.
Насочих се и към смяна на съединител, тъй като наскоро моторчето направи 10 000км.
  • 0
[size=3][/size]

#7 Atanas4y

Atanas4y

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• МОДЕРАТОР
  • 1335

19 април 2017 - 11:49

Моят е на 24 хиляди и още е със стоковия имам и 50 кубикова ямаха която е на 21 хиляди и още със стоков съединител   поне 20 хиляди трябва да искараш с него не се притеснявай може да направиш това със шкурката както ти казах за да зацепва по хубаво но иначе съм сигурен че все още е здрав

вариатора във скутер центъра откривам за твоя ето този

http://www.scooter-c...RIEB_VARIOMATIK
  • 0

#8 Makarona

Makarona

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 6

19 април 2017 - 14:56

Вариаторчето вече пътува насам, ще те послушам за съединителя.
  • 0
[size=3][/size]

#9 Atanas4y

Atanas4y

НАПРЕДНАЛ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• МОДЕРАТОР
  • 1335

19 април 2017 - 16:43

Първо сложи както е комплекта с пружина после ще донастройваш :thumbup:
  • 0