Здравейте. Повече от половин година не можех да намеря въздушен филтър за моята кутия, правих всякакви импровизации, но праха си преминаваше преспокойно. Накрая взех нова кутия с филтър, който е за нея.
Мислих, си че като я взема от куриера, я монтирам за 5 мин и готово, но се оказа, че няма да е толкова лесно.
1-во, изходящата към карбуратора тръба на филтъра е с по-малък диаметър от входящата тръба на карбуратора, ето това е положението:

Предполагам, трабва някакъв преходник, или има някакъв начин да използвам досегашната гума ?
Другият ми проблем е постоянното хвърляне на бензин или масло от карбуратора към филтъра. Още оригиналният филтър, след това и импровизираният, който сложих подгизваше и се омасляваше много бързо.
На снимката си личи какво е положението, вижда се дори и локвичка. Знам, че причините за това може да са много, но на този етап може ли да се кара така или щом филтърът се омасли,(което ще стане веднага) се налага подмяна ?

Последното, което искам да попитам е относно сглобката. Цялата купия ми се струва много паянтова, а тук дори си личи, че и лепилото е изтървало. От това място ще влиза ли прах, да го залепя ли с каноколит ?