•         

Относно монтаж за въздушен филтър.

#1 wsxqaz

wsxqaz

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 37

26 май 2017 - 10:44

Здравейте. Повече от половин година не можех да намеря въздушен филтър за моята кутия, правих всякакви импровизации, но праха си преминаваше преспокойно. Накрая взех нова кутия с филтър, който е за нея.
Мислих, си че като я взема от куриера, я монтирам за 5 мин и готово, но се оказа, че няма да е толкова лесно.

1-во, изходящата към карбуратора тръба на филтъра е с по-малък диаметър от  входящата тръба на карбуратора, ето това е положението: Предполагам, трабва някакъв преходник, или има някакъв начин да използвам досегашната гума ? Другият ми проблем е постоянното хвърляне на бензин или масло от карбуратора към филтъра. Още оригиналният филтър, след това и импровизираният, който сложих подгизваше и се омасляваше много бързо. На снимката си личи какво е положението, вижда се дори и локвичка. Знам, че причините за това може да са много, но на този етап може ли да се кара така или щом филтърът се омасли,(което ще стане веднага) се налага подмяна ? Последното, което искам да попитам е относно сглобката. Цялата купия ми се струва много паянтова, а тук дори си личи, че и лепилото е изтървало. От това място ще влиза ли прах, да го залепя ли с каноколит ?
  • 0

scooterhouse.net

#2 Baroto77

Baroto77

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 299

28 май 2017 - 12:23

Защо не изхвърлиш всички тези кутии и не си монтираш един спортен филтър направо на карбуратора ??
  • 0

#3 Spawn_96

Spawn_96

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 259

28 май 2017 - 12:49

Проблема с изхвърлянето на сместа , може да се дължи на износени клапи , богата горивна смес , или задръстен ауспух.Относно филтъра , мисля че цялата кутия не е за твоя мотор
  • 0

#4 wsxqaz

wsxqaz

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 37

28 май 2017 - 22:35

Здравейте. Да кутията наистина не е за този мотор. Моят модел е АФ 25,  а кутията е за АФ 18. По телефона ми казаха, че ще стана, а след като пристигна и им звъннах, се направиха на ударени........... Моят карбуратор е 35мм, а  филтъра е за  25 мм. Но въпреки това, писна ми да търся и да чакам още време и импровизирах. Направих си преходник, и в крайна сметка монтирах филтъра. Утре ще кача снимки. Добре, че най-накрая се свърши с търсенето на филтър. От Август миналата година се занимавах с това, и почти не съм карал мотора заради това.

Относно спортният филтър. Да, това беше вариант още от началото, но прочетох доста противоречиви мнения за него. Нещо от сорта:

" Той предпазва само камъни да не влизат" и други подобни...... А и аз го карам в доста запрашени условия, така че тотално се отказах от него.

Клапите го проверявах миналата година, когато сменях цилиндъра и буталото и бяха наред. Ауспуха и него съм го проверявал. Най-логичното за мен е богата смес. Разхода ми е около 4-4,50 на 100 км. Ще проуча как да коригирам този проблем. Благодаря, че ме светнахте къде може да е проблема.
  • 0