Yamaha Majesty YP400, 2004г.
Колеги сега имам проблем с разхода на гориво
?зминавам с 13 литра 180 километра което е 7.22 литра на 100км
Малко предистория:
?мах проблем с празният ход, вероятно проблема беше в стъпковият мотор, но понеже не се предлага като резервна част а само в комплект с дроселното тяло, то опитах да го реставрирам.
Голямо разглобяване падна докато се докопам до дросела.
На диагностиката имах една грешка 37 която насочва точно към този клапан Idle speed control valve
Та свалих цялото дроселно тяло за по кратко ще го наричам дросел.
1. Свалих сензора за позицията на дроселната клапа почистих с контакт спрей
2. Свалих и стъпковото моторче за корекция на празният ход почистих със WD40 после със спрей за почистване на карбуратори
3. Отворих черната капачка да видя мембраната как е (идеална и в перфектно здраве)
4. Почистих дроселното тяло със спрей за карбуратори
5. Смяна на нова свещ с иридиев електрод (по каталог за моят модел)
Сглобих и запалих разлика нямаше
Тествах с диагностиката стъпковото моторче чува се като върти докато го тества значи работи, да ама не... Оборотите пак високи и бавно падат ето клипче с проблема https://youtu.be/wlNIBmKC71c
Та принудих се да купя втора ръка дросел от eBay
Почна се едно ровене едно търсене и накрая реших да взема от X-MAX 400 който носи същият двигател.
Поръчах и дойде за три дни от ?талия на външен вид изглежда добре и абсолютно същият, не личеше да е почистван, а по скоро като свален от мотор и директно пуснат за продажба.
По модела (номера) от щампата видях че е за X-MAX 400 - 2013 година както и в описанието на продавача, което е добре защото моят е бая възрастен, а този поне на възраст е по-добре.
Сложих го и бръм... запали сега оборотите са ок.
Обаче разхода пак е 12.5 - 13 литра за 180 км. = 7.20л/100км
Помагайте моля, че тоя разход почти двойно от това което дават по каталог!?!
5
Висок разход на гориво - Yamaha Majesty 400
Acsbg
, апр 02 2019 05:05
Yamaha Majesty YP400 разход на гориво инжекцион
02 април 2019 - 05:05
Ни могъ дъ пишъ, лошу читъ, ма туй ни мъ бърка да съм у форумъ.
02 април 2019 - 08:47
Какво налягане ти прави горивната помпа. Ако то е слабо нямаш добро разпръскване и от там завишен разход.
12 април 2019 - 19:38
за мен даже гори малко моя е 70сс тунингован 2т и ми гори 10 нормално и с настъпване 15 горе долу
12 април 2019 - 20:07
Е човека явно си е сравнил прочел е по нета колко трябва да му харчи нормално видяло му се е ненормално та е направил и тема даже и така подробно я е написал надали си чеше езика е така
16 април 2019 - 11:09
А можеш ли да пробваш с друга горивна помпа.. ако дросела ти е наред и горивната помпа и тя, не се сещам от какво да ти харчи толкова. Като покараш малко погледни свеща (между другото може да я смениш и нея за проба,нищо че е иридиева, тя не винаги е най добра), тя може да ти каже как върви мотора. Ето ти тук на ямаха съветите за целта и успех... свеща ще ти помогне да разбереш... чети
https://totallyamaha...n Overview.htm
Според мен Ямаха 400 на градско е твърда 5ца разхода, ако я ребриш ще вдигне още.
https://totallyamaha...n Overview.htm
Според мен Ямаха 400 на градско е твърда 5ца разхода, ако я ребриш ще вдигне още.
16 април 2019 - 22:50
? при мен разхода винаги се е въртял около 5.
РЕМОНТ? ? ТУН?НГ →
Ремонти →
yamaha mbk03 сеп 2019 yamaha |
|
|
||
www.scooterclub.bg →
Кошче →
Yamaha Mint 50cc11 юни 2019 yamaha, mint, scooter, 50cc |
|
|
||