Скоростта ще увеличиш само ако пренавиеш мотора. Необходими са му повече kV. С пренавиването можеш да му увеличиш и мощността. Клетките, които ползваш колко "C" са? Тези 100 ампера в нормален режим на отдаване ли са или в "burst"?
Ако говорим за нормален режим, това е малко над 3C, което е нищо за такъв тип клетки.
Тогава спокойно можеш да повишиш мощността до 5 киловата, чрез пренавиване на мотора, а също така можеш да му повишиш и оборотите за волт.
Аз съм правил много такива двигатели. Често се налага да подменя и магнитите, когато е възможно.
Само трябва да видиш колко е максималния ток на контролера, защото повишаването на kV ще претовари контролера в ниските обороти.

Електрически мотопед (скутер) Jonway MSG 1000 W – впечатления и подобрения
jelev_k
, окт 30 2019 14:24
електрически скутер електрически мотоциклет
10 май 2021 - 15:48

11 май 2021 - 16:16
Скоростта ще увеличиш само ако пренавиеш мотора. Необходими са му повече kV. С пренавиването можеш да му увеличиш и мощността. Клетките, които ползваш колко "C" са? Тези 100 ампера в нормален режим на отдаване ли са или в "burst"?
Ако говорим за нормален режим, това е малко над 3C, което е нищо за такъв тип клетки.
Тогава спокойно можеш да повишиш мощността до 5 киловата, чрез пренавиване на мотора, а също така можеш да му повишиш и оборотите за волт.
Аз съм правил много такива двигатели. Често се налага да подменя и магнитите, когато е възможно.
Само трябва да видиш колко е максималния ток на контролера, защото повишаването на kV ще претовари контролера в ниските обороти.

За контролера бях приготвил един Кели KLS7230S, който би трябвало да пасне идеално, но не ми се занимава в момента, защото на оригиналния вдигнах ампеража (с шунта) малко - от 30 на 37А и ускорява добре. Келито има функции за регенерация (зарежда батерията при движение без газ) и се настройват доста параметри. Ще го тествам по-нататък, ако не го продам.
Батерията има още накъде - 2C е по спецификация, т.е.60А продължителен ток.
![]() малко нестандартен проект28 мар 2014 ![]() |
|
![]()
|