Дадоха ми 3 ключа като единя е с копче за отваряне на седалката което ме навежда на втория въпрос ако изгубя ключа как ще отворя седалката.Втория е някакъв отварящ се и третия е по-малък и нямам представа каква му е функцията.Другото което ми направи впечатление е че може да се пали само с дясната предна спирачка а с лявата не може което според мен не трябва да е така и евентуално къде да търся проблема.

Въпроси за gilera nexus 500
Kahun
, мар 20 2021 15:58
20 март 2021 - 15:58
Здравейте, вчера си взех джилера нексус 500 и имам няколко въпроса.
Дадоха ми 3 ключа като единя е с копче за отваряне на седалката което ме навежда на втория въпрос ако изгубя ключа как ще отворя седалката.Втория е някакъв отварящ се и третия е по-малък и нямам представа каква му е функцията.Другото което ми направи впечатление е че може да се пали само с дясната предна спирачка а с лявата не може което според мен не трябва да е така и евентуално къде да търся проблема.

20 март 2021 - 16:53
Сега като се замисля малкия може и да е за резервоара, ама тоя отварящия защо е отварящ.
21 март 2021 - 15:56
Колега, първо честито за покупката и много безавариини километри. Тако относно паленето ако не се лъжа май си е нормално да можеш да палиш само с натисната дясна спирачка. По спомен май само там отиваха кабелите за датчика. Към лявата май не отиваха никакви жици(не съм на 100 процента сигурен понеже за последно разглобявахме на един приятел преди 4,5 години). Така относно ключа, черния не е оригинален и е сменян, поради счупена ключалка може би. Този с капачката един колега, който е имал такава Гилера каза, че е резервния ако загубиш оригиналния. Ето така иначе изглеждат двата ключа оригинално в два варианта на снимките:
22 март 2021 - 09:19
Мерси, ключовете са точно като на втората снимка а това дистанционно отваряне на седалката явно го слагат или допълнително или на някой от моделите. Та мисля да търся да ми направят още едно дистанционно за всеки случай.
25 март 2021 - 07:21
Няма логика да има ръчка за спирачка без изключвател (стопмашинка ). Провери поне от лявата ръкохватка светва ли стопа на скутера. Безаварийни километри!
27 март 2021 - 07:50
Прецакана е машинката
06 април 2021 - 09:52
Наистина се оказа че с лявата спирачка не свети и стопа. Самата машинка в ръкохватка ли е.
ПП сега разгледах и тия дни ще я мъча
ПП сега разгледах и тия дни ще я мъча