•         

Aprilia Sr DiTech 70cc Tuning

aprilia sr aprilia aprilia sr 50 априлиа априлиа ср 50 тунинг tuning

#1 torrent971

torrent971

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 48

16 март 2014 - 15:47

Здравейте, на 26.12.2013 год. си купих скутер Aprilia Sr DiTech, беше в трагично състояние, след известно време  реших да започна да го ремонтирам малко по-малко и да го направя така както ми харесва. Реших да споделя със Вас прогресът ми до този момент, от една страна върху двигателя и от друга страна върху дизайнът който тепърва предстой да бъде направен, ще споделя с Вас идеите които обмислям да направя и тези който вече съм осъществил, Надявам се от една страна аз да ви бъда полезен с нещо, а от друга и Вие на мен. :scooter:

Ето я и нея когато я купих..
[url="https://imagizer.imageshack.us/v2/423x317q90/833/qhwq.jpg"][/url] Боята беше напукана много места, някой пластмаси счупени, други напукани и най-големия проблем беше, че не искаше да запали. След известно време реших да купя нов кит: Цилиндър, бутало, сегменти и глава [70cc], тайвандски са, но все пак съм доволен от тях. :) След като ги сложих реших да измия целия двигател, защото беше много кален и стана като нов :D После се наложи да купя и нови клапи, защото старите не затваряха, нови семерини взех и нови лагери за коляновия вал. Едно по едно нещата се нареждаха и с времето макар и бавно ще стане ! Сложих нов Карбуратор 19 мм. със ръчен смукач и нов спортен филтър TuneR Наложи се да сложа и филтър за бензин и вакумно кранче за да не се налага всеки път да източвам бензина и да не е на самотек За сега е това което съм направил до този момент по двигателя. До този момент поради лошото време навън не мога да боядисам пластмасите и за сега само са шприцовани и те първа ще бъдат боядисвани :) Тук ще обърна малко повече внимание на задница на скутера която няма втора като нея, защото е преправяна и то доста сполучливо. Наложи се да бъде китосана и облепена от вътре с епоксидна смола. След това я подготвихме и нея за боядисване и според мен е наистина красива ^_^ Ето я и нашата хубавица макар и разглобена все още :wub: Това е всичко което съм направил до този момент ще кача и още снимки когато го боядисам при първа възможност. Сега и идеите ми който обмислям да бъдат осъществени: Първата е така наречените Angel Eyes Повечето хора ги правят в пълна окръжност, но на мен не ми харесват :thumbdown: правят скутера да изглежда много "ококорен" :D и съм се спрял на идеята за тези само че ще бъдат червени Проблемът ми е, че не мога да си намеря такива пръчки, имам едни но те са кухи и не става хубаво. Ако може някой който има такива може да измислим нещо [b]Благодарение на някой момчета от форума успях да си намеря капак за манивела. :thumbup:[/b] Малко снимки от боядисването на пластмасите вчера B) Днес я сглобихме нашето момиче, ето и малко снимки: До този момент това е всичко от мен по-нататък ще кача и още снимки. Малко остана до крайната цел! :smileys-beer-817053:
  • 0

scooterhouse.net

#2 ramzes_r

ramzes_r

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 257

16 март 2014 - 16:04

следа проекта :thumbup:
  • 1

#3 devil97

devil97

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 303

16 март 2014 - 17:11

Много хубав проект се очертава :)
  • 0

#4 roky_96

roky_96

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 501

17 март 2014 - 16:41

всичко ок само филтъра е пълен боклук най-дбре си сложи кутия с спортна гъба вътре !!
  • 0

#5 SkyRevers

SkyRevers

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2309

17 март 2014 - 21:35

?нтересен проект, няма много проекти със SRки във форума :)
ако случайно си търсиш спортен съединител имам един почти нов Malossi Fly Clutch като за твоя мотор и ако имаш интерес пиши на ЛС :)
  • 0

#6 torrent971

torrent971

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 48

18 март 2014 - 08:45

За сега не ми трябва, но ще имам в предвид ;)  Сега търся манивела и не мога да намеря никъде :mellow: :22scooter:
  • 0