45
09 май 2015 - 21:36
Питането беше съвсем информативно ?. Ясно, че колкото е по-мека гумата толкова живота и е по-къс. Четох в мотозоната, че пистовите гумета изкарвали около 6к. За гуми само най-скъпите гуми ако ти е мил живота. Аз щом на велосипеда взех гуми за 130лв какво остава за скутера.
16 май 2015 - 10:05
малко по темата, което касае и износването на гумите
16 май 2015 - 18:53
?стината е, че ако искаш да имаш хубави гуми, трябва да не ги караш повече от два сезона. А за два сезона колко минаваш? Аз минавам 8-9К на година затова всяка пролет - нови гуми. ? да ги пазиш ще станат на кокал с грайфер, щото времето няма как да го излъжеш.
18 май 2015 - 07:33
?стината е, че ако искаш да имаш хубави гуми, трябва да не ги караш повече от два сезона. А за два сезона колко минаваш? Аз минавам 8-9К на година затова всяка пролет - нови гуми. ? да ги пазиш ще станат на кокал с грайфер, щото времето няма как да го излъжеш.
18 май 2015 - 08:12
Скутера го купих преди 2 месеца. Сега погледнах дота на гумите и двете са пирели диабло и са от 2007 година. За по-малко от километър загряват и стават доста топли, меки са на допир и по-завоите лепят все едно има лепило по тях, та това как остарява една гума е съвкупност от много фактори.
18 май 2015 - 21:49
Скутера го купих преди 2 месеца. Сега погледнах дота на гумите и двете са пирели диабло и са от 2007 година. За по-малко от километър загряват и стават доста топли, меки са на допир и по-завоите лепят все едно има лепило по тях, та това как остарява една гума е съвкупност от много фактори.
19 май 2015 - 06:28
Къде прочете , че каучука за 2 години си губи свойствата ?? По това което съм чел е около 4 - тата година ( ясно е , че гума толкова няма да издържи ако се кара) , но не се вглабявайте ако не си Роси по завойте с максито , мисля че е напълно излишно при гума на 2-3 години с грайфер ти да я сменяваш
Аз не чета форуми. Пиша в тях! А гумите ги карам най-много по две години, после ги продавам на такива дето им се радват, че имат грайфер.
19 май 2015 - 09:17
Ти явно с Х-макса излизаш на дрифт от всеки завой и лягаш там по градските улици затова след 2 години вече гумите не ти вършат работа или пък усещаш , че като опреш слайдера до земята скутера не се държи толкова стабилно А пък и ти колко ги караш , че за 2 години още имат грайфер ? Като имах Т-макса за 0 време му изтърках задната гума , а на пистата не искам и да говоря там как заминава (ако се кара редовно ). Мойто мнение както и на много колеги от другите форуми (дето четеме, пишеме , а се и виждаме ) е че гумата държи хубаво до 4-тата година.
Щом имаш пари може и всяка година да си купуваш нови гуми .Не ме разбирай погрешно и аз съм за новите гуми и си купувам само чисто нови (и за автомобила също) , но ако гума ми изкара повече от 2 години не бих я сменил поне до 4-тата особено на скутер 150-200 кубика !!
Щом имаш пари може и всяка година да си купуваш нови гуми .Не ме разбирай погрешно и аз съм за новите гуми и си купувам само чисто нови (и за автомобила също) , но ако гума ми изкара повече от 2 години не бих я сменил поне до 4-тата особено на скутер 150-200 кубика !!
27 май 2015 - 19:08
Не си взимайте метселер.. бързо се износват но за сметка на това са скъпи и не държат добре
27 май 2015 - 19:45
Е 3 в 1. Какво не ти харесва?
@ maldezzar скутер карам от скоро. Карам го агресивно като пистарка. Няма как да карам с гуми на кокал. Дори и да не лягам до стъпенка, с кофти гуми не се спира. Ясно е, че ще се сменят всяка година. 180 лв. са нищожна сума за сигурността, която осигуряват новите гуми.
@ maldezzar скутер карам от скоро. Карам го агресивно като пистарка. Няма как да карам с гуми на кокал. Дори и да не лягам до стъпенка, с кофти гуми не се спира. Ясно е, че ще се сменят всяка година. 180 лв. са нищожна сума за сигурността, която осигуряват новите гуми.
27 май 2015 - 22:37
? аз се повлиях от мненията тук особено на бат ?цо, че е по-добре да се дадат пари за гуми сега от колкото като стане късно за лекарства и кремове. Макар и да не карам по тениска и като пистарка, си поръчах нови гуми Dunlop за по-сигурно и за кеф. Старите ми са пак същата марка и с дот 2011 ама им е време въпреки протекртора.
Между другото май на пистарките не духа изобщо и е по-топло като ги гледам има много хора по тениски.
Между другото май на пистарките не духа изобщо и е по-топло като ги гледам има много хора по тениски.
28 май 2015 - 17:58
Колеги да Ви попитам по колко атмосфери си помпате гумите. А по темата карам с Michelin CityGrip 2 сезон и съм много доволен. Дори на мокро трудно поднасят.
28 май 2015 - 20:57
Бе с нашите павета в Пловдив отзад повече от 2.2 не помпя. ? какво като сме двама - сутрин сме 3 км двама после да пускам гумата ли? А сутрин да помпя за разбуждане
28 май 2015 - 22:02
А има ли,значение цолажа на гумите?