•         

?збор на гуми за Макси скутери

http://i48.fastpic.ru/big/201

#1 IVO HONDA

IVO HONDA

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 22

09 декември 2014 - 19:59

Здравеите колеги,понеже пролетта ми предстои смяна на гумите ще се радвам да прочета вашите мнения по въпроса.Насочил съм се към Мишелин СитиГрип.Карам скутера доста и ме интересува кои гуми как се представят на по хладно и дъждовно време.Благодаря Ви предварително.
  • 0

scooterhouse.net

#2 genchev_f12

genchev_f12

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2551

09 декември 2014 - 20:15

До лятото карах със Голд стар (на Мишелин), но ги смених поради износване със Сити Грипът , до изтичането на сезонът останах със добри впечатления от моделът , доволен съм от държанието им като цяло .. :thumbup:
  • 0
image.gifimage.png image.gif

#3 motofen

motofen

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 17

09 декември 2014 - 20:17

На моя скутер има табелка с марките и модела на гумите, които трябва да се слагат. Още не съм решил такива ли да търся, или по-евтини варианти.
  • 0

#4 kamelia

kamelia

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 138

09 декември 2014 - 20:26

Аз карам малкия скутер с Мишелин цял сезон,даже още карам,днес на мокрото и глъзгаво  време се държи добре на пътя,и максито ще го карам с Мишелин,доволна съм от тях.? на сухо,и на мокро и в сняг са стабилни.
  • 0

#5 IVO HONDA

IVO HONDA

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 22

09 декември 2014 - 21:43

:thumbup:
  • 0

#6 juslen

juslen

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 664

09 декември 2014 - 22:01

Взимай City Grip. През зимния сезон ще има намаления. Не чакай до пролетта да ги купиш.
  • 0

#7 pres

pres

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 117

09 декември 2014 - 22:12

Аз карам малкия скутер с Мишелин цял сезон,даже още карам,днес на мокрото и глъзгаво  време се държи добре на пътя,и максито ще го карам с Мишелин,доволна съм от тях.? на сухо,и на мокро и в сняг са стабилни.

Браво колежке,признавам те днеска да караш.
  • 0

#8 kamelia

kamelia

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 138

09 декември 2014 - 22:21

няма спиране докато не натрупа 2 м сняг,а и беше меко времето днес,е,вярно бях единствената,ама трябва да има по някой луд по улиците,иначе е скучно. :P
  • 0

#9 IVO HONDA

IVO HONDA

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 22

09 декември 2014 - 22:37

Браво колежке,поздравления.Ас също гледам да карам колкото се може по дълго през сезона.Според мен по големият проблем са дупките и локвите които се образуват в тях а не самият дъжд.В европа също вали но водата се утича  в канализацията и хората си карат през цялата година. Е вярно малко по мек им е климата все пак(говоря за франция)
  • 0

#10 kamelia

kamelia

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 138

09 декември 2014 - 22:46

да това  е голям проблем,но от нас до работата ги научих дупките и шахтите,уцелих само една на прибиране в тъмното,защото един караше на дълги,но дупката си беше бая дупка.хвана ме яд,ама това е положението.Добре че карах с 30 км,че със 60 щеше повече да боли.
  • 0

#11 boda

boda

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 819

10 декември 2014 - 12:51

аз наскоро сложих на скутера Мишелин Power Pure SC 2-компонентна и карам без проблем. Много съм доволен и пак бих заложил на марката. Все пак в състава има и гума/каучук, а не само найлон, полиетилен и др.смеси. /Сега издирвам гуми за ендурото, ама да не се отплесвам/. Вчера в снега малко понамалих максималната до 60 км/ч, защото химикалът който се пръска по улиците да размразява си е хлъзгав. Гумата иначе е с характеристики, които гарантират комфортно каране и максимално прилепване към настилката до 6 градуса целзий външна температура. Съотношението цна качество е доста приемливо, спрямо други марки.
  • 0

#12 musster

musster

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 722

10 декември 2014 - 16:38

аз наскоро сложих на скутера Мишелин Power Pure SC 2-компонентна и карам без проблем. Много съм доволен и пак бих заложил на марката. Все пак в състава има и гума/каучук, а не само найлон, полиетилен и др.смеси. /Сега издирвам гуми за ендурото, ама да не се отплесвам/. Вчера в снега малко понамалих максималната до 60 км/ч, защото химикалът който се пръска по улиците да размразява си е хлъзгав. Гумата иначе е с характеристики, които гарантират комфортно каране и максимално прилепване към настилката до 6 градуса целзий външна температура. Съотношението цна качество е доста приемливо, спрямо други марки.

Аз цяло лято карам с такива, супер са гумите но сега в студено и мокро тая по-твърда среда на гумата как пързаля по маркировката на пътя не е истина.
  • 0

#13 Gushev

Gushev

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 102

04 април 2015 - 22:13

От днес съм вече с нова предна гума Дънлоп Скоотсмарт.След смяната й моторът почна по друг начин да върви.Вибрациите от пред изчезнаха и самото кормило омекна.Мисля че е една добра гума.
  • 0

#14 rumenbo

rumenbo

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 119

05 април 2015 - 09:08

? аз съм с такава и съм доволен.
  • 0

#15 Lancer4o

Lancer4o

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 3727

07 април 2015 - 14:27

Някой има ли опит с Continental? Мисля, че модела се води Conti Scooter.

• 0

#16 vddbg

vddbg

НАЧ?НАЕЩ

• Активни
  • 529

09 април 2015 - 16:55

[quote name='Lancer4o' timestamp='1428409654' post='961412']
Някой има ли опит с Continental? Мисля, че модела се води Conti Scooter.

• 0

#17 бат ?цо

бат ?цо

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 445

02 май 2015 - 21:12

? аз така - понеже от колата бегачка съм изключително доволен от Континентал, си поръчах комплект и за скутера миналата седмица. Като пристигнат и ги сменя ще пиша за резултата. Сегашните ми Дънлопки са на 7 години но си спират добре без приплъзване в градска среда. Шубе ме е да лягам до последно с тях, че карам "по тениска". Все пак става въпрос за скутери, чийто основно предназначение е да минават на една боя между колите и да са първи на светофара за следващото зелено, предимно движейки се върху маркировката :)
  • 0

#18 бат ?цо

бат ?цо

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 445

09 май 2015 - 18:59

Сложих Контитата днес - държат се перфектно. Лягам до стъпенката и не мърдат, спира балансирано без да блокира. Мека приятна гума, при това на по-ниска цена от ситигрип. Между другото скутерчето го карам като пистарка щото така съм свикнал.
  • 0

#19 KUM4o

KUM4o

СУПЕР ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 2095

09 май 2015 - 19:12

Я да попитам тук, колко километра издържа една гума преди да стигне маркера за смяна?
  • 0

#20 бат ?цо

бат ?цо

НОВ ПОТРЕБ?ТЕЛ

• Активни
  • 445

09 май 2015 - 20:34

Ми чакай да ги изтъркаме. А ако толкова те вълнува колко ще караш до маркера, отговора е: колкото по-мека гума караш, в смисъл такава дето като тръгнеш и на следващия завой може да легнеш на пешеходната пътека без да занесе, толкова по-бързо се износва. Няма идеално щастие. Гумите дето не се износват не държат. Все пак си говорим за едни 180 лв дето е по-добре да се дават всяка година за нови гуми, вместо да ти присаждат кожа щото си се усуркал по тениска на асфалта.
  • 0